Jim Bakkum over voorbereiding Onze Jongens in Miami: ‘Ik wil geen half werk leveren’

Jim Bakkum Onze Jongens

Gelukkig weet zijn vrouw Bettina precies wat hij nodig heeft

Jim Bakkums carrière gaat als een speer. De acteur is onlangs begonnen met zijn solo theatertour en is binnenkort weer te zien op het witte doek. In Onze Jongens in Miami speelt Jim klusser Jorrit die bijklust als stripper. Hij wil samen met Bas (Martijn Fischer) een stripclub openen in het zonovergoten Miami. Jim moest voor zijn rol weer piekfijn voor de dag komen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Grote verantwoordelijkheid

In een interview met Flair vertelt Jim dat hij zijn verantwoordelijkheden altijd serieus neemt. Zo ook tijdens de voorbereidingen op de Onze Jongens in Miami film. Voor de film moest hij keihard trainen, wat hij dan ook altijd deed. “Dit lichaam heeft echt bloed, zweet en tranen gekost. Ik heb er acht maanden over gedaan om topfit en ‘droog’ te zijn. Ik had een heel streng regime van eten en bewegen waar ik me aan moest houden”, deelt hij met het blad. Aan een cheatmeal deed de acteur dan ook niet. “Ik heb ‘ja’ gezegd tegen deze rol, dus ik wil het zo goed mogelijk doen. Ik speel een stripper, dan moet mijn lichaam er ook uitzien als dat van een stripper. Daarin ben ik heel toegewijd, half werk leveren wil ik niet.”

Rots in de branding

Heel gezond eten en sporten zorgen er voor Jim voor dat hij goed in zijn vel zit. Na de opnames van Onze Jongens hoefde dat niet meer en moest hij wel even omschakelen. Gelukkig weet zijn vrouw Bettina altijd precies hoe ze hem moet helpen. “Voor haar is het belangrijk dat ik me goed voel, met of zonder sixpack.” Voor Onze Jongens had Jim veel pikante scènes, maar daar ligt Bettina niet wakker van. “Dat interesseert haar dus echt niks”, vertelt de 32-jarige acteur. Hij geeft toe dat dat waarschijnlijk ook komt omdat Bettina uit hetzelfde vak komt. “Als ze dit soort scènes ziet, denkt ze eerder: kijk hem nou. Ze kent me door en door en ziet mijn ongemak en hoe hard ik ervoor heb gewerkt.”

Romantiek

Hoewel Jim en Bettina soms wat minder tijd voor elkaar hebben, betekent dat niet dat ze elkaar verwaarlozen. “Ik denk dat Bettina en ik allebei onze relatie goed in de gaten houden. Het is onze basis, als die goed is, kunnen we met de rest prima dealen.” Het afgelopen jaar verwelkomde het stel dochter Molly in hun leven. Het meisje sliep ’s nachts slecht, wilde geen fles en wilde ook niet naar de oppas. Jim en Bettina hadden daardoor minder tijd voor elkaar. “Het was het jaar dat we het minste samen hebben gedaan. Om precies te zijn: helemaal niks. Maar je hebt pas een sterke relatie als je een stap opzij kunt doen, omdat je weet: het gaat wel weer komen, daarvoor vinden we elkaar gewoon te leuk.” Elkaar af en toe vrijlaten is dan ook uiterst belangrijk volgens de acteur. “Als ik een drukke dag heb gehad en de kinderen liggen op bed, dan wil ik soms even alleen in bad liggen. Bettina snapt dat, zoals ik ook snap als zij even alleen wil zijn.”

Onze Jongens in Miami draait vanaf 30 januari in de bioscoop.

Lees ook: Dit zijn de peetouders van baby Archie

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: Videostill YouTube