Karin Bloemen openhartig in eigen boek over misbruik in haar jeugd

Karin deelt heftige gebeurtenissen uit haar jeugd in haar nieuwe boek

De Nederlands cabaretière, zangeres en actrice, Karin Bloemen, heeft een autobiografie geschreven. In haar boek is ze ook erg openhartig over het misbruik dat ze in haar jeugd heeft meegemaakt. Het boek genaamd Mijn ware verhaal komt deze week uit.

In haar boek vertelt de cabaretière over hoe ze als jong meisje slachtoffer werd van incest. 

‘Compleet op zwart’

Karin Bloemen vertelt in het julinummer van LINDA. dat ze op achtjarige leeftijd voor het eerst verkracht werd. “Ik wist niet eens wat seks was. Ik wist alleen dat het heel veel pijn deed en dat ik het niet wilde”, vertelt ze. “Ik zette mezelf compleet op zwart. Alsof ik niet bestond. Totdat het weer voorbij was. Zo overleefde ik.”

Begrip creëeren

Met haar nieuwe boek hoopt de cabaretière meer begrip te creëren voor misbruikslachtoffers. Van andere mensen krijgen deze slachtoffers vaak de vraag te horen waarom ze er niets tegen doen. “Daarom heb ik dit boek geschreven. Omdat ik hoop dat als mensen in mijn huid kruipen, ze beter begrijpen hoe misbruik werkt. En ik heb het geschreven voor andere slachtoffers. Ik wil ze zeggen: praat erover. Praten kan je redden. Als je dat niet doet, bescherm je alleen de dader. Geheimen vreten je op. Mijn leven begon pas toen ik op mijn zestiende begon te praten.” Haar boek Mijn ware verhaal is vanaf nu verkrijgbaar in diverse boekenwinkels.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Vanaf 19 juni ligt m’n boek in de winkel ! #karinbloemen #boeken #amboanthos #mijnwareverhaal #jeugd #teamkim

Een bericht gedeeld door Karin Bloemen (@karin_bloemen) op

Lees ook: Harry en Meghan delen ter ere van Vaderdag een nieuwe foto van baby Archie

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Linda, RTL Boulevard | Beeld: Videostill Diva’s van Carré