Karin Bloemen woedend op Hugo de Jonge: ‘Ben echt gekwetst’

Karin

De cabaretière snapt niks van de uitspraken van de demissionaire minister

Karin Bloemen kan al maanden niet meer optreden vanwege de aanhoudende coronamaatregelen. De cabaretière hoopt al langere tijd op beter nieuws voor de cultuursector en kan niet wachten om weer in het theater te mogen staan. Toen demissionair minister Hugo de Jonge vorige maand met volgens Karin ‘neerbuigende’ uitspraken kwam, was de entertainer dan ook furieus. 

DVD

“Ik vond dat verschrikkelijk”, zo vertelt Karin aan De Telegraaf. De Jonge gaf destijds aan dat mensen niet noodzakelijk naar het theater hoefden, maar ook gewoon thuis een dvd konden opzetten. “Hoe kun je zoiets publiekelijk zeggen zonder je daarvoor te schamen? Die man snapt het blijkbaar gewoon niet.” Karin vindt de opmerkingen neerbuigend tegenover haar collega’s, maar ook tegenover het publiek.

Belediging

“Er zijn mensen die een jaar voor dure kaartjes sparen om een voorstelling te kunnen zien. En vervolgens roept deze minister met dedain: ‘Zet maar een cd op.’ Hoe durf je? Ik vond het een belediging naar de culturele sector. Ik was écht geraakt en gekwetst!”, stelt ze. De cabaretière heeft sinds het begin van de coronapandemie al meer dan tachtig optredens moeten afzeggen. Ze hoopt snel weer op het podium te staan. “Ik mis mijn publiek, de lachsalvo’s en natuurlijk het applaus”, aldus Karin.

Lees ook: Wauw: Karin Bloemen verliest 25 kilo en ziet er fantastisch uit

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress