Kijkers geraakt door hartverscheurend gesprek Jan Dulles en Caroline Mol

Art Caroline

Het stel vertelt openhartig over het verlies van hun dochter

In de laatste aflevering van Rooijakkers over de Vloer bezoekt Art Rooijakkers het net verbouwde huis van zanger Jan Dulles en zijn vriendin Caroline Mol. Daar spreekt het stel openhartig over het grote verdriet dat ze voelen na het overlijden van hun dochtertje.

Verbouwd huis, verbouwd hoofd

Jan houdt niet zo van veranderingen, geeft hij toe aan Art, maar na de onverwachte dood van zijn babydochter Donna werkte de verbouwing van zijn huis therapeutisch. “Mijn vrouw wilde dat al heel lang, maar ik hield het steeds tegen, want ik kan niet zo goed tegen verandering. Toen gebeurde dat met Donna en had ik zoiets van: misschien is het wel goed als we heel het huis verbouwen. In het kader van: een verbouwd huis, is een verbouwd hoofd.”

Niet naar buiten

Ondanks de verbouwing en de vele steun die het stel krijgt van de Volendamse gemeenschap, hebben ze het natuurlijk nog loodzwaar met het plotselinge overlijden van hun dochter. “Ik kan nooit meer enthousiast over straat met mijn hoofd omhoog”, vertelt Caroline. “Het liefst verschuil ik mezelf in mijn jas of sjaal. Ik vind het erg moeilijk.”

Moeite om te huilen

Jan vindt het ook erg moeilijk om zijn emoties te laten stromen. “Ik merk dat als ik één keertje huil, het meteen oplucht en ik meteen een heleboel emoties kwijtraak. Maar ik kan het op één hand tellen, alle keren dat ik gehuild heb de afgelopen drie maanden.” De zanger is zelf opgegroeid met het idee dat vaders zich sterk moeten houden. “Dat doe ik nu zelf ook, maar ik zou willen dat het anders was.”

Drie kinderen

Het is natuurlijk moeilijk te zeggen hoe de toekomst eruit gaat zien, maar Jan en Caroline doen een voorzichtige uitspraak. “Ik hoop ooit nog een kindje te krijgen. Maar je weet niet of het lukt natuurlijk en ze komt er niet door terug. Dat kan ook niet en dat weet ik”, vertelt Caroline. “Maar ik zeg nu gewoon: ‘Ik heb twee kinderen. En ik hoop dat het er ooit drie worden.”’

Emotionele reacties

Het hartverscheurende gesprek, waarin Jan ook vertelt hoe zijn dochtertje stierf in zijn armen, weet veel kijkers te ontroeren. “Wat zou je toch wensen dat je de pijn van Jan en Caroline een klein beetje over kon nemen. Het verhaal blijft door merg en been gaan”, schrijft een Twitteraar. Ook laten veel mensen weten dat ze met een brok in hun keel en tranen in hun ogen hebben gekeken.

Lees ook: Jan Dulles laat prachtig aandenken aan overleden dochter zien 

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill