Kijkers ontroerd na optreden Jan Dulles in Onmogelijke Duetten

Jan Dulles

De zanger liet menig kijker een traantje wegpikken

Het is de grootste nachtmerrie van elke ouder: je kindje verliezen. Het overkwam Jan Dulles (46) en zijn vrouw Caroline. Op 19 december 2020 verloren zij onverwachts hun drie maanden oude dochter Donna. Gisteren trad de zanger weer voor het eerst op sinds het overlijden van zijn dochter en daar hield geen een kijker het droog bij.

Flink zijn

Jan was gisteravond te zien in het programma Onmogelijke Duetten, waarin hij samen met de in 2006 overleden componist Robert Long, het nummer Flink zijn zong. “Ik wilde dit doen, omdat ik eraan toe was om weer even iets doen”, vertelt hij. “Deze opnames zijn alweer even geleden en het was inderdaad nog vrij vers. Maar nu met de mensen hier die ik ook ken, ben ik blij dat ik er ben”, legt de 3JS-zanger uit.

Emoties

De keuze voor het nummer was snel gemaakt. “Het verhaal van dit nummer staat los van wat mij is overkomen, maar ik merk wel dat het niet uitmaakt welke emotie er voorbijkomt op tv of op de radio, overal word ik emotioneel van. Emotioneler dan ik al werd”, stelt Jan. “Maar Flink zijn is een liefdeslied en ik heb dat meegemaakt. Als een relatie voorbij is en dat moment dat je echt afscheid van elkaar gaat nemen, dan denk je toch na over die tijd die je hebt gehad. Ik wou dat ik zo’n lied had kunnen schrijven”, aldus de zanger.

Reacties

De zanger kon op flink wat lovende reacties rekenen. Op social media is zijn optreden namelijk het onderwerp van gesprek. “Moet altijd zo huilen bij dit liedje” en “Oh wat raakt Jan Dulles mij enorm vanavond”, klinkt het onder andere op Twitter. Lees hieronder meer reacties.

Lees ook: Kijkers geraakt door hartverscheurend gesprek Jan Dulles en Caroline Mol

Bron: Superguide | Beeld: Brunopress, Twitter