Kim Feenstra openhartig over heftige jeugd: ‘Ik zat vanaf mijn zeventiende in de prostitutie’

Kim Feenstra

Ook vertelt Kim vaak in een Blijf-van-mijn-lijfhuis gezeten te hebben

Voordat Kim Feenstra doorbrak als model ging haar leven niet over rozen. Ze heeft in haar jeugd veel meegemaakt, maar praat daar maar zelden over. Voor het tv-programma Dream School vertelt de 32-jarige openhartig over haar verleden.

Problematische jeugd

“Het gaat nu heel goed met mij, maar dat is zeker niet altijd zo geweest”, vertelt Kim Feenstra in het programma aan een groep jongeren. In het programma Dream School treden BN’ers naar voren als deskundigen om een groep voortijdige schoolverlaters weer in de schoolbanken te krijgen. Ze weet de groep jongeren stil te krijgen wanneer ze over haar problematische jeugd vertelt. “Ik heb vaak in een Blijf-van-mijn-lijfhuis gezeten. Mijn zusje en ik zijn ook deels opgegroeid in een pleeggezin.”

Verkeerd vriendje

Voor Kim ging het van kwaad tot erger toen ze verkering kreeg. “Ik had een verkeerd vriendje, waardoor ik op 17-jarige leeftijd in de prostitutie terecht ben gekomen”, vertelt Kim aan de jongeren. “Ik heb vastgezeten voor mishandeling, ik heb drugs gebruikt, ik heb ook drugs verkocht. Ik heb geen school afgemaakt en ik heb heel vaak uitzichtloze momenten in mijn leven gehad. Ik dacht: ‘Ik heb er allemaal geen zin meer in. Ik geef het allemaal op.”

Jeugdzorg

Hulp was er wel, maar Kim voelde zich totaal niet begrepen. “Ik werd van het kastje naar de muur gestuurd. Van maatschappelijk werk tot jeugdzorg en noem het maar op. Dat vond ik heel lastig. Ik had zoiets van: ‘Ik word alleen maar verteld hoe ik alles beter moet doen, maar jullie staan niet in mijn schoenen. De meeste van jullie hebben allemaal les gehad uit een boekje en dan komen jullie me nu vertellen hoe ik mijn leven moet leiden.”

Jongeren

De jongeren aan wie Kim haar verhaal vertelt, hebben zo allemaal hun problemen en om die reden komt het verhaal van het model wel bij ze binnen. “Dat zij ook echt veel meegemaakt heeft, raakte mij wel”, vertelt een van de jongeren. “Daardoor had zij ook een betere ingang in de groep.” Ook vertelt een ander meisje dat ze eerst niets met Kim had, maar dat ze nu toch wel een beetje fan is. “Ze is echt een bikkel!”

Lees ook: Model hoort dat ze in levensgevaar verkeert en gooit het roer drastisch om

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’m op Pinterest!

Bron: NTR | Beeld: Videostill Dream School