Zo ziet de succesvolle kleindochter van Charlie Chaplin eruit

Charlie Chaplin

Vind jij dat ze op haar beroemde opa lijkt?

Charlie Chaplin wist de hele wereld te vermaken met zijn stomme films. De Engelse artiest met de opvallende snor wist meerdere Oscar-nominaties in de wacht te slepen en mocht er zelfs eentje mee naar huis nemen. Op 88-jarige leeftijd overleed de entertainer, hij liet 11 kinderen achter.

Zijn kleinkinderen traden in zijn voetsporen.

De carrière Charlie Chaplin

Charlie Spencer Chaplin kwam op 16 april 1889 ter wereld. De relatie van zijn ouders hield geen stand en hij groeide in armoede op bij zijn moeder. Zij kon de zorg over hem en zijn halfbroers echter niet aan en Charlie belandde in een weeshuis. Charlie begon als jonge man op te treden in het Vaudevilletheater. Dat hij talent had bleef niet onopgemerkt en in 1912 kwam zijn carrière van de grond. Keystone Studios had hem opgemerkt en hij kreeg een contract als filmacteur. Charlie verwierf faam als ‘The Tramp’, omdat zijn films stom zijn en daarom voor iedereen te begrijpen, werd hij een echte wereldster. De ster bleef aan de lopende band films maken. De laatste film waar hij als acteur in te zien was is A Countess from Hong Kong (1967).

Privéleven

Charlie stapte maar liefst vier keer in het huwelijksbootje. Hij gaf telkens het jawoord aan een vrouw die veel jonger was dan hem. Zijn eerste huwelijk was met de 17-jarige Mildred Harris (1918 – 1920) hij was toen 29. Zijn tweede vrouw was de 16-jarige Lita Grey (1924 – 1927), hij trouwde met haar toen hij 35 jaar was. De 26-jarige Paulette Goddard (1936-1942) was zijn derde vrouw, hij was inmiddels 47 jaar. Vier keer is scheepsrecht, zo blijkt, want in 1943 trouwde hij op 54-jarige leeftijd met de 18-jarige Oona O’Neill. De twee waren 34 jaar getrouwd toen hij op 88-jarige leeftijd op 25 december 1977 overleed. Charlie kreeg maar liefst elf kinderen, zijn jongste zoon Christopher werd geboren toen Charlie 73 jaar was.

Kleinkinderen

Dat Charlie een heleboel kleinkinderen (23) heeft gekregen, komt niet als een verrassing. Een aantal van zijn kleinkinderen traden in hun opa’s voetsporen en joegen een carrière als acteur of actrice na. Zo zijn kleinkinderen Kiera Chaplin, Carmen Chaplin, Dolores Chaplin, Julien Ronet en Orson Chaplin allemaal in diverse films te zien. Maar zijn bekendste kleinkind is waarschijnlijk kleindochter Oona Chaplin.

Lees op de volgende pagina meer over haar.

Pagina 1/2