Koningin Máxima steelt in Engeland de show met deze prachtige hoed

koningin Máxima hoed

Iedereen had het in Engeland over de opvallende hoed van koningin Máxima

Hier in Nederland kennen we onze koningin natuurlijk niet anders als de vrouw die altijd prachtig gekleed de deur uit gaat. Maar niet alleen in ons land, ook in het buitenland pakt onze koningin groots uit. Zo waren koning Willem-Alexander en koningin Máxima deze week te gast bij de Royal Ascot in Engeland. Wat het gesprek van die dag was: hoe prachtig de hoed van koningin Máxima eruit zag!

Koningin Máxima deed vele hoofden draaien tijdens de Royal Ascot afgelopen dinsdag.

Royal Ascot

Jaarlijks vindt de Royal Ascot plaats in Engeland. Tijdens dit grote evenement worden paardenraces gehouden en zijn er vele Britse royals aanwezig. Ook dit jaar waren koningin Elizabeth, prins William en Kate Middleton weer van de partij. De dresscode is waar iedere fashionliefhebber elk jaar weer naar uit kijkt: de heren met hoge hoeden en dames gekleed met uitbundige hoofddeksels. Eerder was Kate Middleton het grote middelpunt vanwege haar extravagante hoofddeksels, maar het lijkt erop dat onze koningin het dit jaar van Kate wint.

Poederroze hoed

Tijdens de paardenraces verscheen Kate met een prachtige lichtblauwe hoed met een grote roos aan de zijkant op haar hoofd. Koningin Máxima droeg een iets grotere variant in een poederroze kleur met vele kleine bloemen erop, die bij elke beweging leken te dansen. De ‘modekoningin van Máxima’, Josine Droogendijk, weet te vertellen dat de hoed is gemaakt door de Nederlandse hoedenontwerper Berry Rutjes. De bijpassende, zwierige jurk die koningin Máxima droeg, is een ontwerp van het Belgische merk Nathan, eveneens een van Máxima’s favoriete modehuizen. Ook onze koning hield zich keurig aan de dresscode en droeg een hoge hoed die hem geweldig stond!

Lees ook: Máxima steelt de show in ‘gerecyclede’ groene japon

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Margriet, Modekoningin Máxima | Beeld: Videostill, YouTube