Lieke van Lexmond open over afwezigheid: ‘Was geen vrijwillige keuze’

lieke van lexmond

‘De ophef in de media over het bedrijf Moonsisters dat ik had met mijn zus Jetteke, heeft ertoe bijgedragen dat ik even niets meer wilde’

Waar we Lieke van Lexmond vroeger regelmatig op de televisie zagen verschijnen, is ze inmiddels al een tijdje van de radar verdwenen. In gesprek met LINDA. vertelt ze openhartig over haar afwezigheid en wat hier de reden van is geweest. 

Geen vrijwillige keuze

Lieke stelt in het interview dat het ‘niet bepaald een vrijwillige keuze was’ dat ze een lange tijd uit de media was verdwenen. Zo kondigden ze drie jaar geleden samen met haar zus nog aan dat ze samen met hun bedrijf Moonsisters een samenwerking hadden met Rituals.

Deze samenwerking zorgde echter voor heel veel negatieve reacties. Zo hadden Lieke en Jetteke volgens velen een kritische mening gehad over het vaccinatiebeleid in Nederland. “De ophef in de media over het bedrijf Moonsisters dat ik had met mijn zus Jetteke, heeft ertoe bijgedragen dat ik even niets meer wilde”, aldus Lieke.

Keuringsdienst van Waarde

Maar daar bleef het helaas niet bij voor de zussen. Later deed De Keuringsdienst van Waarde ook nog een onderzoek naar de edelstenen die ze verkochten. Uit dit onderzoek kwam dat deze edelstenen van een heel ander materiaal waren gemaakt. “Ja, het ging om circa tweehonderd steentjes, een bijproduct, waar wij zelf de volle mep voor hadden betaald. Nota bene ingekocht bij een gerenommeerde groothandel”, zo vertelt Lieke. “Jet en ik waren natuurlijk erg geschrokken en hebben per direct aan alle gedupeerden het geld teruggestort met een lieve mail erbij.”

Gecanceld

Echter, stopte het hier ook nog niet voor Lieke. Zo werd zij zelf niet veel later ook ‘gecanceld’. “Ja, het werd echt mega-, megaheftig. Dat het ook zo lang doorging en zo gemeen was, hadden we niet verwacht. Het zorgde bij mij voor een gebroken hart. Ik heb met zo veel loyaliteit gewerkt voor de zender (RTL, red.) en met zoveel leuke mensen mooie programma’s gemaakt”, doelend op de column die Angela de Jong schreef waar ze RTL aanspoorde om Lieke te ontslaan.

Ook vertelt Lieke dat ex-collega’s hier aan mee gingen doen. “Ik zou niemand ooit zo in het vuur flikkeren. Er zijn gelukkig ook nog een aantal mensen uit de media die nog wel in mijn leven zijn en echte vrienden zijn gebleken.” Gelukkig heeft Lieke altijd een goede thuisbasis gehad”, zo legt ze uit. “Een plek waar liefde overheerst, waar aandacht is voor elkaar en voor ieders eigen karakter en meningen.”

Lees ook: Aanbieding: dit meegroeibed koop je nu voor een prikkie

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Vriendin | Beeld: NL Beeld