Nu gratis te zien: de eerste romantische lockdown-film

lockdown film

Dit liefdesverhaal op afstand bekijk je gewoon vanuit huis

Een romantische film maken waarbij de hoofdpersonen op afstand van elkaar moeten blijven, dat deed regisseur Jon Karthaus met Op gepaste afstand. Deze korte film vol herkenbare situaties is nu gratis te zien vanuit huis.

Liefde in tijden van corona

De hoofdrollen worden vertolkt door Noortje Herlaar en Tibor Lukács. Zij spelen Ilias en Eef, twee mensen die elkaar op straat ontmoeten terwijl ze de hond aan het uitlaten zijn. Terwijl de twee op gepaste afstand door Tilburg wandelen, slaat de vonk over. De lockdown zelf speelt géén hoofdrol. Hoewel de film natuurlijk draait om afstand houden en er herkenbare quarantainemomenten in zitten, ligt niet alle nadruk op de coronamaatregelen en blijft dit een feelgood film.

Gebarentolk Irma

Ook gebarentolk Irma Sluis, die we kennen van de persconferenties van het kabinet, is te zien in deze film. Dit bekende gezicht verzorgt namelijk ook hier de vertolking voor doven en slechthorenden.

Opnames met afstand

Er was veel creativiteit nodig voor het produceren van de korte film: het schrijven, draaien en uitzenden moet natuurlijk allemaal op anderhalve meter afstand gebeuren. Geluidsmensen moesten achter een plastic scherm blijven en ook waren er voortdurend ‘anderhalvemetermanagers’ aanwezig om de afstand te bewaken. Een opnamedag duurde daardoor een stuk langer dan normaal. Door deze omstandigheden liggen opnames voor veel films en televisieseries dan ook al maandenlang stil.

Gratis te zien

De film duurt 25 minuten en is tot 1 juni gratis beschikbaar bij Pathé Thuis, met of zonder gebarentolk. Daarna is Op gepaste afstand nog te bekijken tegen een klein bedrag.

Bron: Flair, RTL Boulevard, Instagram Jon Karthaus | Beeld: videostill