Marieke Elsinga over onzekerheid: ‘Ik zou graag liever zijn tegen mezelf’

Marieke Elsinga onzekerheid

De presentatrice is niet altijd blij met haar uiterlijk

Marieke Elsinga is een echte powervrouw. De 34-jarige radio- en televisiepresentatrice van onder andere RTL Boulevard en Qmusic deelt op haar Instagram regelmatig kiekjes in de gym of met haar bokshandschoenen aan. Toch is ze ook nog weleens onzeker. 

Gewicht

Onlangs volgde Marieke het voorbeeld van Miljuschka Witzenhausen, en deelde haar gewicht op televisie. “Ik weeg 76 kilo”, zei Marieke in een aflevering van RTL Boulevard. “Dat vind ik dan ook prima. Er wordt altijd zo moeilijk over gedaan. Misschien is dat wel onder vrouwen een ding.” Zeker ook niets om je voor te schamen, als je het ons vraagt.

Onzeker

Onlangs uitte ze haar frustratie dat ze benaderd was door een afslankmerk. “Daar heb ik me toen boos over gemaakt op social media“, vertelt ze aan Veronica Magazine. “Ik sta redelijk stevig in mijn schoenen, maar als het over uiterlijkheden gaat, zou ik graag wat liever willen zijn tegen mezelf.”

Cijfer

Dit werd haar des te meer duidelijk tijdens een ochtendshow van Qmusic, die Marieke samen met Mattie Valk presenteert. In deze show vroeg Mattie welk cijfer ze zichzelf op basis van hun uiterlijk zouden geven. “Mattie gaf zichzelf een 7,5 en ik mezelf een 7,3. Maar onze producer gaf zichzelf een 9. Hij vond dat iedereen zichzelf eigenlijk een 10 moet geven. Ik dacht: zo wil ik ook denken.”

Lees ook: Marieke Elsinga lanceert succesvolle nieuwe kledinglijn

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill YouTube