7x waarom we allemaal een Martien Meiland in ons leven willen

Een ode aan de fantastische Martien Meiland 

Het gezin Meiland had niet veel tijd nodig om ervoor te zorgen dat televisiekijkend Nederland het gezin in hun harten sloot. Met name Martien Meiland wist een speciaal plekje te veroveren. Tijdens de kerstspecial Kerst op Chateau Meiland kunnen we weer genieten van het gezin. Daarom zetten we Martien even in het zonnetje, want wat is die man toch fantastisch! 

Wij geven je zeven redenen waarom we allemaal een Martien in ons leven willen.

Zijn doorzettingsvermogen is aanstekelijk

Er waren tig dingen die misgingen tijdens de verbouwing aan het chateau. Zoals vrijwel elk goed functionerende mens klaagt Martien dan even steen en been, maar daarna zet hij de schouders eronder en gaat weer verder. Chapeau!

Hij heeft prachtige wijsheden

Als het begrip Oost-Indisch doof nog niet bestond, werd het nu Meilanddoof.

Hij is ontzettend oprecht

Hij neemt geen blad voor de mond, maar daardoor weet je ook dat elk complimentje dat hij je geeft oprecht is.

Om half 12 wijnen

Terwijl wij ons wijngedrag nog proberen te rechtvaardigen door te bedenken dat het ergens ter wereld wel zes uur in de avond is, windt Martien er geen doekjes om. Zo vlak voor het middaguur is een prima tijd om zo’n flesje te ontkurken.

Niks geen poespas

Theatraal kan-ie soms wel een beetje zijn, maar je weet altijd waar je aan toe bent. Het is natuurlijk heel leuk om Chateau Meiland te bezoeken, maar Martien maakt het je meteen duidelijk: wij moeten geen dagjesmensen. Zo zal hij je andere zaken ook duidelijk maken.

Hij weet je altijd aan het lachen te maken

Zelfs als dat niet zijn intentie is, weet hij een lach op je gezicht te toveren door gewoon te zijn zoals hij is. En ook opmerkingen die wél grappig bedoeld zijn, geven je lachspieren wat te doen.

Hij gaat lastige klusjes niet uit de weg

Wij zijn nog weleens liever lui dan moe of beginnen ergens niet aan, omdat we geen idee hebben wat we aan het doen zijn. Martien daarentegen gaat de klusjes niet uit de weg, al zou hij dat soms misschien wel moeten doen.

Activiteiten bleven zorgt voor veel vertier

Ga met Martien kanoën en je hebt een middag om nooit meer te vergeten.

Lees ook: Deze kamerplanten doen het prima op de donkere plekken in je huiskamer

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: Videostill Chateau Meiland