Zo ziet Marty uit Grease er nu uit

Is Grease ook nog steeds jouw favoriete film?

Grease verscheen op 12 oktober 1978 voor het eerst op het witte doek in Nederland. Het is inmiddels meer dan veertig jaar geleden dat de film uitkwam, maar nog steeds staan de pink ladies bij ons hoog in het vaandel. Ken jij Marty, die gespeeld werd door Dinah Manoff, nog? Zo ziet ze er nu uit.

In 2008 stopte ze met acteren.

Acteercarrière

Dinah Manoff verwierf faam dankzij haar rol als de flirterige Marty Maraschino in Grease. Na de musicalfilm bemachtigde ze de rol van Elaine Lefkowitz Dallas in de serie Soap en was ze te zien in meerdere films. De laatste film waar ze in speelde was Bart Got A Room in 2008. Tijdens haar carrière richtte Dinah zich niet alleen op film, maar ook op musicals. Zo vertolkte ze zowel de rol van Libby Tucker in de film en Broadway-musical I Ought to Be in Pictures waarvoor ze in 1980 een Tony Award ontving voor Beste Vrouwelijke bijrol in een toneelstuk.

Privéleven

Dinah Manoff werd op 25 januari 1956 geboren in New York. Ze was de dochter van scenarioschrijver Arnold Manoff en actrice Lee Grant. Het acteren was haar dan ook met de paplepel ingegoten. De brunette stapte twee keer in het huwelijksbootje. Ze gaf voor het eerst het jawoord aan ontwerper Jean Marc Joubert in 1980. De twee gingen echter in 1985 uit elkaar. Ze vond later de liefde bij Arthur Morell met wie ze in 1997 trouwde. Samen met Arthur kreeg ze drie zoons: Dashiell (1997) en een tweeling, Desi en Oliver (2002). Dashiell raakte op 19-jarige leeftijd betrokken bij een auto-ongeluk in Washington en overleed aan zijn verwondingen. Hij wilde net als zijn moeder de theaterwereld in.

Dinah besloot zo’n tien jaar geleden om het rustiger aan te doen en is nog zelden te zien op openbare evenementen.

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dinah Manoff (@thedinahmanoff)

Lees ook: Zo ziet Frenchy uit Grease er nu uit

Bron: IMDB, Kitsap Sun | Beeld: videostill Grease