Máxima heeft gewoon een baan naast het koningin zijn


Wist jij dat Máxima ook werkt?

Veel leden van de koninklijke familie werken als koninklijke: ze hebben een bestuurlijke functie en werken bij organisaties als prins of prinses. Ze wonen daarom veel officiële gelegenheden bij. Naast haar taken als koningin van Nederland heeft Máxima echter nóg een baan. Ze is een ware carrièretijger en wilde haar nevenactiviteiten niet opgeven.

Koningin Máxima zit nooit stil.

Steun

Normaal gesproken werken echtgenotes van prinsen en koningen niet. Zij steunen hun man in zijn taken en wonen belangrijke gelegenheden bij. Verschrikkelijk ouderwets en dat vond Máxima ook. Natuurlijk steunt zij haar man koning Willem-Alexander in al zijn taken, maar daarnaast doet ze zelf ook nog heel belangrijk werk. Ze doet namelijk werk voor de Verenigde Naties, waarbij ze zich inzet voor de toegankelijkheid tot financiële hulpmiddelen zoals banken voor iedereen.

Carrière

Het is ontzettend druk voor Máxima om haar leven als koningin, moeder, vrouw en zakenvrouw te combineren. Toch haalt ze er ontzettend veel voldoening en energie uit en ze zou het niet anders willen doen. Ze vertelde aan Libelle dat ze Willem-Alexander ontmoette als werkende vrouw en dat ze ook zo wil blijven. “Ik vind het belangrijk dat vrouwen onafhankelijk zijn”, vertelde Máxima. En zo is het maar net.

Verenigde Naties

Ook koning Willem-Alexander werkte als prins voor de VN, maar hij moest zijn taken afstaan toen hij koning werd. Máxima hoefde dat niet, omdat haar taken niet in strijd waren met haar koninklijke bezigheden. Daarom mocht ze kiezen of ze door wilde gaan, en dat deed ze. Ze reist ieder jaar naar New York voor de Algemene Vergadering van de VN en zet zich al jaren in om ervoor te zorgen dat iedereen, ook in ontwikkelingslanden, veilig met geld om kunnen gaan door voldoende betrouwbare financiële voorzieningen te bieden.

Lees ook: Prins Harry krijgt gemene ‘felicitatie’ van de zus van Meghan Markle

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Grazia | Beeld: Videostill