Máxima draagt ring die Culemborgse vrouw haar cadeau gaf: ‘Dat kan niet, dacht ik’

De vrouw had nooit verwacht dat Máxima de ring echt zou dragen

Een paar weken geleden vereerde koningin Máxima de Gelderse stad Culemborg met een bezoekje. Een bijzondere gebeurtenis, die winkeleigenaresse Marjo van de Waal niet zomaar aan zich voorbij wilde laten gaan. Ze besloot de koningin te verrassen met een cadeautje: een rood-wit-blauwe ring. Marjo had nooit gedacht dat Máxima de ring daadwerkelijk zou dragen, maar viel steil achterover toen ze de persfoto’s onder ogen kreeg die vorige week bij Huis ten Bosch van de koninklijke familie zijn gemaakt. Aan de vinger van Máxima prijkte haar ring!

”Ik dacht: dit cadeau komt nóóit bij koningin Máxima aan”, aldus de Culemborgse.

Op bezoek in Culemborg

‘Daar moeten we wat mee’, moet Marjo van de Waal gedacht hebben toen bekend werd dat koningin Máxima op bezoek zou komen in Culemborg. Omdat ze Máxima graag een aandenken wilde geven, besloot ze haar een cadeautje te geven. Daarop koos Marjo echte Culemborgse thee uit in haar eigen koffie- en theewinkel én een ring, die verkocht werd in de tegenoverliggende cadeauwinkel van Van de Waal. De vertegenwoordigster van het merk van de ring was op dat moment net toevallig in de winkel aanwezig en samen met haar schatte Marjo de ringmaat van de koningin in. Op de dag van het bezoek van het koningspaar, gaf Marjo de ring af aan iemand die de cadeautjes aannam. Want dichter bij het koningspaar kon je natuurlijk niet komen. Van de Waal had verwacht dat ze nooit meer iets van de ring zou vernemen. ”Dat komt toch nooit aan, dacht ik”, vertelt de Culemborgse aan het AD.

Officiële fotomoment

Totdat vorige week het jaarlijkse officiële fotomoment van de Oranjes plaatsvond bij Huis ten Bosch. Daar poseerde de koningin samen met koning Willem-Alexander en de drie prinsesjes voor de pers. De dagen erna verschenen de foto’s in verschillende media en in diverse bladen werd de kledingkeuze van de royals uitgebreid besproken. Oók de ring die Máxima tijdens het fotomoment droeg, het sierraad dook ineens op bij RTL Boulevard. Op dat moment viel het kwartje bij Marjo: het ging over háár ring! ”Dat kan niet, dacht ik. Maar het was wel zo. Hieraan kun je zien dat onze koningin dicht bij het volk staat. Ze kiest ervoor iets te dragen wat ze zomaar op straat heeft gekregen.”

Net als de koningin

In de Culemborgse cadeauwinkel is de rood-wit-blauwe ring nu onderwerp van gesprek. ”Deze week kwam een vrouw binnen, ze was helemaal uit Rotterdam naar de winkel gekomen. Ze wilde precies die ring die koningin Máxima ook heeft. Ik heb ook al een berichtje ontvangen uit Florida, of ik er eentje apart wil houden.”

Lees ook: Kijkers ‘Zomer met Art’ onder de indruk van kritische Ellie Lust

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Hollandse Hoogte, fotograaf: Patrick van Katwijk