Dit zijn volgens Vogue de meest stijlvolle jonge prinsessen ter wereld

Ook ‘onze’ Amalia staat in het rijtje van het modeblad

Zelfs wanneer we onze droom hebben opgegeven om ‘later als we groot zijn’ prinses te worden, blijven we alsnog smullen van de schitterende outfits van echte royals. Van de immer stijlvolle koningin Máxima tot de opkomende gravin Eloise, wij laten ons graag inspireren door de kledingkeuzes van de dames met blauw bloed. Daarin zijn we niet de enige, want het toonaangevende modeblad Vogue heeft nu een lijst gepubliceerd van meest stijlvolle jonge prinsessen. Ook ‘onze’ Amalia schittert tussen de modebewuste royals. Dit zijn de prinsessen waar we nog veel over zullen horen.

Vogue

De Britse editie van Vogue prijst de stijl van de dertien meest modieuze prinsessen ter wereld. Waar wij vroeger alleen maar konden dromen van een kast vol prinsessenjurken, is dat voor deze koninklijke tieners de realiteit. Volgens het modeblad moeten we deze jonge royals in de gaten houden voor een staaltje stijlinspiratie.

Prinses Leonor van Spanje

De 14-jarige troonopvolger van Spanje staat bekend om haar simpele maar classy stijl. Leonor is niet de enige in haar familie die wel van mode houdt, want ook de outfits van haar moeder en zusje worden veelal geprezen.

Beeld: BSR Agency, fotograaf: Backgird USA live

Prinses Elisabeth van België

De 18-jarige troonopvolgster van onze zuiderburen verschijnt ook regelmatig in schitterende vrouwelijke creaties.

View this post on Instagram

⁣ ⁣ Prinses Elisabeth viert haar 18e verjaardag op 25 oktober. Voor deze gelegenheid delen we enkele nieuwe foto's.⁣ —————⁣ A l’occasion du 18ème anniversaire de la Princesse Elisabeth ce vendredi 25 octobre 2019, nous partageons ces nouvelles photos prises au Château de Laeken cet été. —————⁣ Im Vorfeld des 18. Geburtstages von Prinzessin Elisabeth am Freitag veröffentlichen wir neue Fotoaufnahmen.⁣ —————⁣ In anticipation of the 18th birthday of Princess Elisabeth this Friday, we share some photos.⁣ ⁣ © Koninklijk Paleis, Brussel/Palais Royal, Bruxelles/Königlicher Palast, Brüssel/Royal Palace, Brussels⁣ ⁣ ⁣ 📸 @mgronemberger⁣ Vertaling bekijken

A post shared by Belgian Royal Palace (@belgianroyalpalace) on

Prinses Ingrid Alexandra van Noorwegen

De toekomstige koningin van Noorwegen wordt vaker gespot op sneakers dan op hoge hakken. Toch klopt het plaatje altijd helemaal bij de 16-jarige prinses Ingrid Alexandra.

Beeld: BSR Agency, fotograaf: Dana press

Prinses Amalia van Nederland

Uiteraard mag prinses Amalia als dochter van fashion queen Máxima niet in dit rijtje ontbreken. Volgens Vogue heeft de 16-jarige prinses de smart casual-look helemaal onder de knie.

View this post on Instagram

Dit jaar wordt #Koningsdag thuis gevierd. Ook door de Koning en zijn gezin. Kort na 10.00 uur spreekt de Koning een korte boodschap uit via o.a. NPO1 en daarna ook via Koningsdagthuis.nl en de socialmediakanalen van het Koninklijk Huis.⠀ ⠀ Voorafgaand wordt door heel Nederland het Wilhelmus gezongen en meegespeeld met het Koninklijk Concertgebouworkest. De Koninklijke Familie sluit gedurende de dag bij verschillende online activiteiten aan. Om 16.00 uur wordt de dag afgesloten met de Nationale Toost. #koningsdagthuis⠀ ⠀ Volg vandaag de #Koningsdagthuis van de Koninklijke Familie via de socialmediakanalen van het Koninklijk Huis en Koningsdagthuis.nl.⠀ ⠀ ⠀ #koninklijkgezin #thuis #koning #koningin #prinsessen #koningwillemalexander #koninginmáxima #prinsesamalia #prinsesalexia #prinsesariane #paleishuistenbosch #kingsday #royalfamily #oranjethuis #denhaag @koningsdagthuis 📸RVD

A post shared by Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) on

Prinses Aiko van Japan

De 18-jarige Japanse prinses verschijnt niet vaak in de publiciteit, maar ziet er voor de camera’s altijd op en top classy uit.

Beeld: BSR Agency, fotograaf: Bestimage

Modeprinsessen

Naast deze vijf royals zet Vogue nog meer stralende prinsessen in de schijnwerper. Zo wordt de 20-jarige prinses Alexandra van Hanover, kleindochter van Grace Kelly, genoemd als liefhebber van echte haute couture. Ook van de Britse prinses Charlotte, die pas vijf jaar oud is, heeft het modeblad hoge verwachtingen. De dochter van Kate en William wordt nu al gespot in prachtige designoutfits. Familielid Lady Louise, een kleindochter van de Queen, hoort volgens Vogue ook in het rijtje thuis, net als Pauline Ducreat van Monaco, prinses Iman Bint Abdullah van Jordanië, prinses Maria-Olympia van Griekenland en Denemarken, prinses Alexandra van Luxemburg, en de prinsessen Kako en prinsessen Mako van Japan.

Lees ook: Wil je zien: deze documentaire geeft uniek kijkje in het dagelijks leven van koningin Máxima

Bron: Vogue Britain | Beeld: RVD, fotograaf: Z.M. de Koning