Waarom Meghan en Kate kortere jurken dragen tijdens hun zwangerschap

kortere jurken

Viel het jou op dat Kate kortere jurken droeg?

Als lid van het Britse Koningshuis is er een scala aan regels waar je je aan moet houden. Zo mogen vrouwen hun jas niet in het openbaar uittrekken, mogen de nagels alleen in neutrale kleuren gelakt worden en sleehakken worden niet gewaardeerd. Over een ding hebben hertoginnen Kate Middleton en Meghan Markle gelukkig wel wat te zeggen en dat is de lengte van hun jurk. Opvallend genoeg zijn die veel korter wanneer iemand zwanger is.

De dames hebben er goed over nagedacht.

Zwangerschappen

Wat koninklijke baby’s betreft is het een heel goed jaar voor de Britse familie. Eind april werd het derde kind van Kate Middleton en prins William geboren en onlangs werd hét nieuws waar royalty-fans op wachtten werkelijkheid: Meghan Markle is in verwachting. Hoewel Meghan en Kate erg van elkaar verschillen lijken ze een ding gemeen te hebben. Zo droeg Kate vaak kortere jurken tijdens haar zwangerschap en het lijkt erop dat Meghan dit ook gaat doen. 

Kortere jurken

Cecile Reinaud, oprichter van het zwangerschapskledingmerk Seraphine, legt aan Instyle uit waarom de hertoginnen deze keuze maken. De dames zijn allebei fijn gebouwd en daarom krijgen ze waarschijnlijk een flinke buik. “Door de armen en benen te benadrukken, kunnen ze toch een mooi silhouette behouden”, vertelt Cecile. “Kate droeg veel kortere jurken, in sommige gevallen waren de jurken overduidelijk boven de knie, iets wat ze normaal niet doet.” Wel werd er altijd voor gezorgd dat de jurk niet té kort is.

Lees ook: Zo zag Kate Middleton eruit als kind en dochter Charlotte lijkt precies op haar

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Instyle, Her | Beeld: Videostill BBC