Meghan Markle over jeugd: ‘Ik deed er alles aan om maar niet alleen te hoeven lunchen’

Meghan Markle

Op school had Meghan het idee dat ze altijd buiten de boot viel

Het lijkt Meghan Markle al lange tijd voor de wind te gaan. Jarenlang speelde ze Rachel Zane in de hitserie Suits en afgelopen voorjaar stapte ze met prins Harry in het huwelijksbootje. Er is zelfs een kindje op komst! Toch ging het leven van Meghan niet altijd over rozengeur en maneschijn. Ze voelde zich vroeger de vreemde eend in de bijt en veroordeelde zichzelf voortdurend.

Meghan had het idee dat ze nergens bij paste.

Blog

Op mediagebied is er veel veranderd voor Meghan Markle sinds ze deel uitmaakt van het Britse Koningshuis. De hertogin verwijderde niet alleen haar Instagramaccount, maar ook haar blog genaamd The Tig is uit de lucht gehaald. Destijds plaatste ze een bericht op deze site waarin ze vertelde dat ze erg struggelde met haarzelf. 

Vergelijken

“Mijn twintiger jaren waren wreed”, schreef Meghan destijds op haar blog die in 2014 verscheen, zo meldt de Ierse website Her. “Het was een contante strijd met mezelf waarbij ik mezelf veroordeelde om mijn gewicht, mijn stijl en mijn behoefte om net zo cool, hip, slim en wat dan ook als anderen te zijn.”

Tienerjaren

“Mijn tienerjaren waren nog erger. Mijn high school kende veel groepjes: de zwarte meiden en de witte meiden, de Filipijnse meiden en Latina’s.” Doordat Meghan een halfbloedje is, had ze het gevoel dat ze nergens bij paste en daarom deed ze haar best om rond lunchtijd altijd bezig te zijn, om zo te voorkomen dat ze alleen moest lunchen op school.

Alleen eten

“Elke dag tijdens lunch hield ik mezelf bezig met vergaderingen, de Franse club en de studentenvakbond, wat ik ook maar kon doen om te zorgen dat ik tijdens de lunch ergens was. Ik deed dit niet om betrokken te zijn, maar enkel zodat ik niet alleen hoefde te eten.”

Gelukkig

Het artikel plaatste Meghan destijds op haar drieëndertigste verjaardagdag en ze vertelde dat ze zichzelf eindelijk accepteerde. “Voor mijn verjaardag zou ik graag het volgende als cadeau willen: ik wil dat je lief bent voor jezelf. Ik wil dat je jezelf uitdaagt. Ik wil dat je stopt met roddelen, nieuw eten probeert en eens een koffie voor iemand anders koopt omdat het kan. Vertel anderen dat je van ze houdt… en vertel dit daarna ook aan jezelf. Ik wil dat je je geluk vindt. Ik vond het. En het voelde nog nooit zo goed. Ik ben genoeg.”

Lees ook: Meghan Markle onder vuur vanwege ‘veel te blote’ jurk

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Her | Beeld: Videostill