Dit is de reden dat Meghan Markle en Kate Middleton nooit oranje dragen


Meghan Markle en Kate Middleton dragen nooit oranje

Als het om mode gaat, is oranje wellicht niemands eerste keuze. De keur is vaak erg fel en opvallend en doet vooral in Nederland denken aan voetbal en Koningsdag. De dames van het Britse koningshuis zullen ook nooit in deze kleur gespot worden, maar niet omdat het doet denken aan het Nederlandse koningshuis. Meghan Markle en Kate Middleton hebben er een hele andere reden voor!

Oranje boven!

Kleuren

Normaal gesproken zijn de dames niet verlegen en dragen ze alle kleuren van de regenboog. Zo spotten we Meghan eerder dit jaar in een kanariegeel jurkje en ook Kate heeft een garderobe vol felgekleurde pakjes. En hoewel ze misschien niet de gifgroene kleur die koningin Elizabeth graag draagt rocken, de meeste kleuren staan ze prima. Behalve oranje, dat zul je nooit zien!

Kate in het geel:

Ook Meghan durft kanariegeel aan:

Oranje

Volgens de Britse krant The Sun is het geen protocol dat Meghan Markle en Kate Middleton geen oranje dragen, maar eerder een verstandige keuze. De kleur zou namelijk niet goed fotograferen, waardoor de dames flets op de foto zouden komen te staan. En ook al dragen de dames graag geel, rood en blauw, in het bijzijn van de koningin zouden ze vaker voor minder felle en lichtere tinten kiezen. Dit omdat de koningin graag felle kleuren draagt en ze haar niet willen overschaduwen.

Meghan droeg in het bijzijn van de koningin een beige kleur:

Appeltjes van oranje

Of deze theorie helemaal klopt, valt nog te betwijfelen. Misschien geldt dit wel voor de Britse dames, maar andere koninklijke vrouwen dragen wél gewoon oranje. Koningin Màxima straalt bijvoorbeeld in de kleur, het is tenslotte ook onze nationale kleur, en ook koningin Letizia van Spanje draagt oranje. Vind jij de kleur slecht fotograferen?

Koningin Màxima straalt in het oranje:

Koningin Letizia in oranje:

Lees ook: Dít is de allermooiste outfit die koningin Máxima in 2017 heeft gedragen!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest! 

Bron: The Sun | Beeld: Meghan: Christopher Macsurak @ Wikimedia Commons, Kate: Ricky Wilson @ Wikimedia Commons (Colorized)