Zo gaat het nu met Melrose Place-acteur Andrew Shue

Andrew Shue

Andrew Shue speelde jarenlang de rol van Billy Campbell

Jake en Billy zijn toch wel de Melrose Place-personages die een plekje in ons hart veroverden. Grant Show nam destijds de rol van Jake Hanson voor zijn rekening en speelt momenteel in de Netflix-hit Dynasty. Maar hoe gaat het nu met Andrew Shue, die in de huid van de charmante Billy Campbell kroop? 

Acteercarrière

Voordat Andrew Shue de rol van Billy Campbell in Melrose Place in de wacht sleepte, speelde hij voornamelijk kleine rolletjes in diverse films. Van 1992 tot 1998 speelde hij de rol van Billy in de hitserie. Daarna stopte hij (tijdelijk) met acteren. 

Gracie

Tot 2007 had Andrew het acteren naast zich neergelegd, maar na negen jaar was hij samen met zijn zus Elisabeth in de film Gracie te zien. Ook zijn broer John en zijn zwager Davis Guggenheim werkten mee aan deze film. Deze film was heel bijzonder voor de familie, omdat Gracie een eerbetoon is aan hun broer William, die in 1988 omkwam bij een auto-ongeluk. De film is losjes gebaseerd op de jeugd van Elisabeth.

Carrière

Gracie was een eenmalig acteerproject van Andrew. En hoewel hij niet meer acteert, betekent dat niet dat hij stil zit. Samen met zijn goede vriend Michal Sanchez richtte hij de non-profitorganisatie Do Something op. Een organisatie die zich inzet om jongeren positief te beïnvloeden in hun gedrag online en offline. Ook zetten de twee vrienden de website CafeMom op.

Privéleven

Andrew Shue datete een tijdje met Melrose Place-collega Courtney Thorne-Smith die de rol van Allison Parker voor haar rekening nam. Daarna kreeg hij een relatie met zijn voormalige agent Jennifer Hageney met wie hij in 1994 trouwde. De twee kregen samen drie zoons: Nathaniel (1996), Aidan (1999) en Wyatt (2004). Het huwelijk liep echter op de klippen en in 2008 scheidden de twee van elkaar. Andrew ging niet bij de pakken neerzitten en vond de liefde bij presentatrice Amy Robach. De twee stapten in 2010 in het huwelijksbootje. Amy heeft uit een eerder huwelijk twee dochters. Na drie jaar huwelijk werd er borstkanker bij Amy ontdekt. Door de ziekte werd hun huwelijk op de proef gesteld, maar de twee wisten alle obstakels te overwinnen. Andrew en Amy zijn nu gelukkiger dan ooit en vullen elkaar goed aan.

 

Lees ook: Zo ziet de knappe Jake uit Melrose Place er nu uit

Bron: OWN, IMDB | Beeld: Videostill Melrose Place