Monique Westenberg reageert op break-up: ‘Heb ik niet zien aankomen’

Monique break-up

Ook Bridget Maasland heeft al een reactie gegeven

Het verdrietige nieuws dat André Hazes en Monique Westenberg hun verloving hebben verbroken, kwam voor veel mensen heel onverwacht. Zo ook voor Monique zelf. Dat laat ze weten in een emotioneel bericht op Instagram.

Breuk bevestigd

Gisteren bevestigden André en Monique dat ze niet meer samen waren. Nieuws dat voor Monique als donderslag bij heldere hemel kwam. De twee waren zich na hun verloving in december juist aan het voorbereiden op een gezamenlijke toekomst en het ontwerp van Moniques trouwjurk lag al klaar. Toch is André vertrokken van zijn verloofde en zijn zoontje. “Binnen mijn relatie heb ik – om aan de verwachtingen van Monique te kunnen voldoen – geprobeerd alles te zijn wat ik niet ben. En dat is me uiteindelijk opgebroken”, schreef André daarover op Instagram. “Het heeft een aantal keer tot een breuk geleid, die nu echt definitief is. Begin dit jaar is mij duidelijk geworden dat het tussen ons gewoon niet meer werkt.”

Reactie Monique

Ook Monique heeft van zich laten horen op social media. “Met een gebroken hart moet ik bevestigen dat André er wederom voor heeft gekozen bij zijn gezin weg te gaan”, schrijft ze bij een foto waarop ze samen poseren met zoontje Dré. “Het afgelopen jaar was het gelukkigste jaar van onze zeven jaar samen. Vanaf 12 december zaten wij op een roze wolk en daar heb ik tot aan twee weken geleden opgezeten. De keuze van André om bij ons weg te gaan is voor mij abrupt en heb ik niet zien aankomen.” Monique vertelt dat ze de geschiedenis zich ziet herhalen: “De haast die ermee gemoeid is om dit zo snel naar buiten te brengen, zonder dat we dit eerst onze zoon hebben kunnen vertellen, verbaast mij na hetzelfde patroon van een jaar geleden niet. Het vergt ontzettend veel kracht van mij om zonder dit zelf een plekje te kunnen geven, rechtop te blijven staan in deze hectiek.”

Zorgen voor zoon

Monique wil zich nu vooral over haar zoontje Dré Jr. ontfermen.”Aan mij nu de grote taak om onze zoon anders op te voeden en de cirkel te doorbreken. Opgroeien in een veilige, stabiele en liefdevolle omgeving.” Ook heeft ze nog iets tegen haar ex-verloofde te zeggen: “Ik wens André rust in zijn hoofd en zijn hart zodat er ruimte ontstaat vanbinnen om zijn patronen en daarmee zijn ongelukkig zijn te kunnen doorbreken.” André zelf schrijft ook iets over zijn zoontje: “Het einde van een relatie tussen twee mensen betekent niet het einde van de relatie tussen een vader en zijn zoon. Die koester ik enorm en ik zal er van mijn kant alles aan doen om de fantastische band met André [Jr., red.] in stand te houden. Helaas is mij niet de kans gegeven om het mijn zoon in alle rust te kunnen vertellen.”

‘Geen partij’

De vraag rees gisteren of Bridget Maasland, de ex van André, ook iets te maken heeft met de break-up. Bridget liet echter in een verklaring aan RTL Boulevard weten dat ze ‘geen partij’ is in de breuk. “Ze wil er niet te veel over kwijt”, vertelt collega Aran Bade. “Maar ze is hier geen partij in en denkt vooral aan kleine André.” Wel geeft André zelf aan dat er mogelijk al een nieuwe liefde is: “Ik ben heel goed bevriend geraakt met Sarah van Soelen en hoewel we in die tijd een sterke klik voelden, bleef het bij vriendschap. Dat daar in de toekomst mogelijk meer uit zou kunnen ontstaan, sluit ik niet uit.”

Lees ook: Weer alleen wonen na een relatiebreuk? Zo voel je je niet eenzaam

Bron: RTL Nieuws, LINDA. | Beeld: Brunopress