Zo gaat het nu met Murder, She Wrote-actrice Angela Lansbury

Angela Lansbury Murder, She Wrote

Angela Lansbury vertolkte 264 afleveringen de rol van schrijfster Jessica Fletcher in Murder, She Wrote

In menig huishouden was het vaste prik: Murder, She wrote kijken. Van 1984 tot en met 1996 schitterde Angela Lansbury in de rol van de schrijfster en amateur detective Jessica Fletcher. Met haar scherpe pen, charme en standvastigheid wist ze altijd elk misdrijf op te lossen. Ze speelde 12 seizoenen de rol van Jessica, maar hoe gaat het eigenlijk nu met de inmiddels 93-jarige actrice Angela Lansbury?

Grootste successen

Veel mensen kennen Angela Lansbury als Jessica uit Murder, She Wrote. Hoewel ze hier de meeste bekendheid mee wierf, was het niet haar meest succesvolle rol. Ze speelde in Gaslight (1945), The Picture of Dorian Gray (1945) en The Munchurian Cadidate (1962), voor haar rollen in deze drie films werd ze genomineerd voor een Academy Award.

Carrière na Murder, She Wrote

Nog steeds acteert de 93-jarige, maar in mindere mate. Nadat Murder, She wrote in 1996 tot een einde kwam, was ze in verschillende films te zien en speelde ze kleine rollen in series. Zo was ze te zien in Law & Order, sprak ze de stem in van een personage in de film Anastacia en ze speelde in een remake van Driving Miss Daisy. In 2018 had ze een klein rolletje in Mary Poppins Returns en ze speelde Rose in de kerstfilm Buttons.

Jeugd

Een makkelijk leven had Angela Lansbury niet. De Murder, She Wrote-actrice verloor op 9-jarige leeftijd haar vader aan maagkanker. Ze begon met acteren om het verlies te verwerken. Ze noemt de dood van haar vader dan ook ‘een cruciaal moment’ in haar leven. Ze vermoedt dat ze anders geen actrice was geworden. 

Gezinsleven

In 1945 trouwde ze met acteur Richard Cromwell, maar het huwelijk hield geen stand. Een jaar later scheidden ze. In 1949 trouwde ze opnieuw. Ze gaf het jawoord aan Peter Shaw en ze kregen samen een zoon en een dochter: Anthony en Deirdre. Na de geboorte van haar kinderen keerde Angela direct terug naar acteren, iets waar ze nu spijt van heeft. “Ik liet mijn gezin als het ware in de steek. Ik was er niet voor mijn kinderen en dat neem ik mezelf kwalijk”, bekende ze aan Primo.

Moeilijke jeugd voor kinderen

Angela geeft haarzelf de schuld voor de problemen in de levens van haar kinderen. “Deirdre kreeg een tijdje een relatie met seriemoordenaar Charles Manson en behoorde zelfs tot zijn volgelingen en Anthony kampte met een zware drugverslaving. Het begon met cannabis, maar al snel zat hij aan de heroïne. Op zijn twaalfde was hij al verslaafd. Een goede moeder had dat zien aankomen. Ik was dat op dat moment niet.”

Benieuwd hoe het nu met de kinderen van Angela gaat? En hoe het met Angela zelf is? Je leest het op de volgende pagina.

Pagina 1/2