Nick Schilder over zijn romanticus-rol: ‘Ik heb zo mijn momenten’

Nick Schilder

Gelukkig weet Nick precies hoe hij Kirsten in de watten moet leggen

Zanger Nick Schilder en zijn vrouw Kirsten zijn al zeventien jaar hartstikke verliefd op elkaar. Voor de buitenwereld lijkt het alsof de twee een perfect (liefdes)leven leiden, maar in de nieuwste Beau Monde onthult het stel dat het ook bij hen niet altijd rozengeur en maneschijn is geweest.

Quality time

Links en rechts vallen de relaties die in de spotlight staan uit elkaar, maar Nick en Kirsten zijn al zeventien jaar helemaal happy met elkaar. Hun geheim? “Hij was er nooit zoveel”, lacht Kirsten. “Grapje natuurlijk. Wij plannen quality time in. Dat zijn geen dagen weg, maar wel gaan we regelmatig samen eten of we maken een lange wandeling.”

En die wederzijdse moeite voor elkaar is er altijd geweest. Zo blikt Nick terug op de begindagen van zijn zangcarrière: “Ik had vrijwel niets. Kirsten had in die tijd al een baan en een auto en ik alleen een fiets. Dat is best grappig als je er zo op terugkijkt.”

Teruggefloten

Maar zo’n lange relatie kent natuurlijk z’n mindere periodes. Zo legt Kirsten uit: “Er zitten negentien maanden tussen ons eerste en tweede kind. Julian, de middelste, werd in 2012 geboren en dat was net een periode dat Nick extreem veel optrad en weinig thuis was. We hebben nooit een relatiecrisis gehad, maar in deze periode werden we wel even teruggefloten.”

Nick kan dat beamen. “Van een relatiecrisis was inderdaad nooit sprake, maar ik voel er ook weinig voor om een soort perfect plaatje te schetsen. Ook wij hebben weleens ruzie, alleen zijn we heel direct waardoor de lucht snel geklaard is.” Duidelijk!

Daarbij schroomt Nick niet om het boetekleed aan te trekken. Hij legt uit: “Als er iets misgaat tussen ons is het negen van de tien keer mijn schuld, omdat het altijd met mijn agenda en mijn drive te maken heeft. Ik ben daarnaast ook een echte man die soms helemaal geen zin heeft om te praten na een lange dag en die met z’n gedachten totaal ergens anders is als zijn partner iets vertelt. Denk maar niet dat dat bij mij anders is, hoor.”

Romantiek

Gelukkig weet Nick precies hoe hij Kirsten in de watten moet leggen. Zo vertelt zij: “Hij appt geregeld: ‘Kirs, vanavond om zeven uur haal ik je op’. Dan kijk in de agenda en zie ik dat we allemaal verplichtingen hebben met de kids. Maar vervolgens blijkt hij stiekem oppas te hebben geregeld en neemt hij me als verrassing mee naar een restaurant.” Toch geeft Nick zichzelf slechts ‘een krappe voldoende’ qua romantiek. “Ik heb zo mijn momenten”, deelt de zanger. Ach, daar doen we het voor!

In de nieuwste Beau Monde vertellen Nick en Kirsten meer over het einde van Nick & Simon, Nicks nieuwe carrièrepad, en de zware periode rond Nicks burn-out. Vanaf vandaag overal verkrijgbaar!

Lees ook: Zo kun je in de kou toch een panty dragen

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Beau Monde | Beeld: Brunopress