Zes heftige weken voor Nicolette Kluijver: opnieuw longkanker of ‘gewone infectie’

Nicolette Kluijver

Tijdens haar jaarlijks controle vertelde Nicolette’s longarts dat er afwijkingen in haar longen waren gevonden

Ruim twee jaar geleden kreeg Nicolette Kluiver de diagnose longkanker. Ze genas, maar bleef bang dat de ernstige ziekte terug zou komen. De afgelopen weken leek haar nachtmerrie even werkelijkheid te worden. Tijdens haar jaarlijkse controle zag haar longarts opnieuw afwijkingen in haar longen zitten.

Grote schrik

“Ik heb zes hele heftige en verdrietige weken achter de rug”, schreef Nicolette gisteren op haar Instagram. De presentatrice won een paar jaar geleden de strijd van longkanker en moet jaarlijks op controle om te checken hoe haar longen eruitzien. Tijdens deze controle werd echter iets opgepikt. “Mijn fantastische longarts kwam erachter dat er in beide longen afwijkingen zitten. Bad news!! De schrik was zo groot!”

CT scan

Zes weken lang zat Nicolette daarna in spanning. Pas na die tijd kon er opnieuw een CT scan gemaakt worden om uit te sluiten of het ging om een infectie of in het slechtste geval kanker. De presentatrice schrijft dat het zes loodzware weken waren, maar gelukkig kwam er goed nieuws. “Afgelopen maandag hoorde ik dat de vlekken zijn verdwenen. Wat een verlossing. Het ging dus om een infectie!”

Olifantjes helpen

Nicolette is ontzettend blij dat het om een infectie ging en wil haar steentje bijdragen aan een betere wereld. “Ik wilde tijdens deze lange tijd wachten iets moois opzetten! Om mijn dankbaarheid voor het leven te tonen, om echt iets te betekenen in dit leven! Ik wil je graag voorstellen aan mijn 35 adoptie-babyolifantjes. Ik ben adoptiemoeder geworden en ga mijn weesolifanten bezoeken op Sri Lanka”, schrijft ze op haar Instagram. Opeens wordt dan ook duidelijk waarom ze foto’s van olifantjes bij haar heftige nieuws deelde.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Ik heb zes hele heftige en verdrietige weken achter de rug. Bij mijn jaarlijkse controle kwam mijn fantastische longarts erachter dat er in beide longen afwijkingen zitten. Bad news!!! De schrik was groot! Ik moest zes weken wachten om daarna weer in de CT scan te gaan zo konden we uitsluiten of het ging om een “gewone” infectie of in het slechtste geval kanker. Het waren zes loodzware weken. Afgelopen maandag hoorde ik dat de vlekken zijn verdwenen. Wat een verlossing! Het ging dus om een infectie..🙏🏼 Ik wilde tijdens deze lange tijd wachten iets moois opzetten! Om mijn dankbaarheid voor het leven te tonen, om echt iets te betekenen in dit leven! Ik wil je graag voorstellen aan mijn 35 adoptie-babyolifantjes. (35 is symbolisch mijn leeftijd aan olifanten) Ik ben adoptiemoeder geworden en ga mijn weesolifanten bezoeken op Sri Lanka. Zondag vertrek ik…. ik zal naar het weeshuis gaan voor baby-olifanten en naar het ziekenhuis. Ik zal jullie op de hoogte houden en laten zien wat we kunnen betekenen voor deze geweldige dieren. Het leven is kort en we kunnen zoveel goeds doen! Check link in bio voor meer informatie over deze stichting. #vriendenvandeolifant #vierhetleven #dankbaar #opnaarde100👵🏻 SWIPE voor al mijn baby’s 🐘 @vanessavanvuuren pak je camera 📸 Vrienden van de Olifant 🐘

Een bericht gedeeld door Nicolette Kluijver (@nicolettekluijver_) op

Naar Sri Lank

Binnenkort reist Nicolette af naar Sri Lanka om daar naar het weeshuis voor baby-olifanten te gaan. Ze schrijft dat ze haar volgers zeker op de hoogte gaat houden van haar reis.

Lees ook: Zo herken je een hartinfarct bij vrouwen: dit zijn de 6 symptomen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Instagram Nicolette Kluijver | Beeld: BSR Agency, Daniel Kroll