Zien: Nicolette van Dam en dochters wagen zich aan vis-challenge Bas Smit 

Nicolette van Dam

De vrouwen des huizes wilden weten of het écht zo vies was 

Bekend Nederland waagde zich de afgelopen weken massaal aan de Surströmming-challenge van Bas Smit en John Ewbank. Met het eten van de zure gefermenteerde vis is er ruim 230.000 euro opgehaald voor goede doelen. Nicolette van Dam en dochters Lola en Kiki waren benieuwd of de challenge van hun man en vader écht zo vies was. Zondag namen ze daarom de proef op de som. 

Surströmming-challenge

In Zweden is het een delicatesse, maar in de rest van de wereld staat Surströmming ook wel bekend al het smerigste gerecht ter wereld. Niet iets dat je voor je plezier naar binnen werkt, dus. Toch gingen achttien bekende Nederlanders de uitdaging aan voor het goede doel. Nadat Bas en John zelf het spits afbeten, werd er aan het einde steeds een nieuw tweetal genomineerd. Onder meer Nick en Simon, Patty Brard, Gerard Joling, Gaby Blaaser en Leonie ter Braak hingen vervolgend kokhalzend boven een emmer. Vrouwlief Nicolette van Dam en dochters Lola en Kiki waren inmiddels wel benieuwd of die vis echt zo vies was. ‘Gelukkig’ had Bas nog een blikje van de vis staan, dus zondag konden de vrouwen des huizes de uitdaging aangaan. 

Wat heftig 

“Whahaha de meiden waren toch heel nieuwsgierig of het echt zo stonk”, schrijft Bas bij de video van de proeverij. “Er is me een partij gespuugd joh!” En dat blijkt al na een paar seconden. Zodra Nicolette het blikje opendraait, begint iedereen spontaan te kokhalzen. “Het ruikt echt naar kak. Wat heftig jongens!”, roept Nicolette. “Ik kan hier echt niet tegen.” Ook de dochters van Bas trekken de vieze lucht niet: “Oh god, Lola moet kotsen!” Tot slot vraagt Nicolette zich af waarom sommige mensen doen alsof het niet stinkt. En Bas? Die staat achter de camera te lachen.

Reacties

Omdat de Surströmming-challenge inmiddels afgelopen is, genieten de volgers van Bas Smit extra van deze ‘bonusvideo’. “Ik moet gewoon weer kokken als ik dit zie” en “zei het toch”, reageren ex-deelnemers Patty Brard en Dave Roelvink. “Gehuild van het lachen”, “dit is toch wel de leukste tot nu toe” en “ik word nu toch ook wel heel benieuwd naar die geur” schrijven andere volgers. Weer een ander: “Je hebt wel dappere meiden hoor!” En zo is het maar net! 

Bekijk de video hieronder: 

 

Lees ook: Wat een knappe man! Zo ziet de broer van Nicolette van Dam eruit

Bron: Instagram Bas Smit | Beeld: Brunopress