Aha: om deze reden investeert Nikkie Plessen het minst vaak in Dragon’s Den

Nikkie Plessen

De mode-ondernemer vertelt wat de logische reden is 

Nikkie Plessen heeft donderdagavond in het programma Dragon’s Den maar liefst drie ton geïnvesteerd in gepersonaliseerde vitamines. De mode-ondernemer krijgt hiervoor twintig procent van de bedrijfsaandelen. Het gebeurt echter niet vaak dat Nikkie geld investeert in het programma. Aan LINDA. legt ze uit wat de reden daarachter is. 

Niet veel investeren 

Nikkie Plessen is één van de vijf investeerders in het programma Dragon’s Den. In het programma kunnen beginnende ondernemers hun bedrijf pitchen, in de hoop dat een ‘dragon’ geld in hun bedrijf stopt. Dat Nikkie een investering doet, is redelijk uniek te noemen in het programma. Het gebeurde slechts vier keer eerder dat de onderneemster met een bedrijf in zee ging. Collega-dragons Michiel Perridon, Pieter Schoen, Won Yip en Shawn Harris zeggen aanzienlijk vaker ‘ja’ tegen ondernemers. 

Meer dan financiële ondersteuning

Donderdagavond kwam er een bedrijf voorbij waar Plessen geen ‘nee’ tegen kon zeggen. Aan LINDA. legt ze uit waarom ze besloot nu wél te investeren: “Ik verkies kwaliteit boven kwantiteit. Ik kan wel in honderd dingen investeren, maar dat red ik niet qua tijd. En het bedrijf moet echt bij mij en mijn team passen, wil ik ervoor gaan.” Dat het bedrijf goed bij Nikkie moet passen, heeft een logische reden. De startende ondernemers krijgen meer dan alleen een financiële ondersteuning. “Ik geef ze mijn volledige backoffice: van de logistiek tot aan de marketing en pr”, vertelt Nikkie. “Als er dan geen match is of geen affiniteit met het product, dan wordt een samenwerking lastig.”

Gepersonaliseerde vitamines 

Het bedrijf dat sinds gisteravond onder de vleugels van Plessen zit, is Viteezy. Zij verkopen gepersonaliseerde vitamines en supplementen in handige strips. “Ik kende het product al en vind het te gek. Ik gebruik zelf ook vitamines en hun verpakking is hartstikke handig. Zelf heb ik altijd overal potten slingeren. Dit is echt een uitvinding.” 

Lees ook: Dit verdient Nikkie Plessen met een gesponsord Instagram-bericht

Bron: LINDA. | Beeld: Videostill YouTube WNL