Ophef rondom programma Dr. Phil: ‘Hij gaf mij als alcoholverslaafde een fles wodka’

Dr Phil

Deelnemer: ‘Wat als ik daar gestorven zou zijn?’

Er is veel ophef ontstaan rondom het programma van Philip McGraw, ook wel bekend als Dr. Phil. Gasten beweren dat hij ze moedwillig drank en drugs gaf voorafgaand aan hun optreden in zijn programma. STAT en Boston Globe deden onderzoek naar de beweringen en kwamen tot een schokkende conclusie. 

Wodka, Xanax én heroïne waren allemaal voor handen.

Wodka
Todd Herzog kwam in 2013 straalbezopen het podium van het programma oplopen. Hij zorgde toen voor een grote schok onder de kijkers en bij een blaastest bleek dat Todd drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn systeem had. Todd wil daar nu graag wat over zeggen, omdat hij er naar eigen zeggen ingeluisd is.

Xanax
Hij vertelt zelf dat dat hij nuchter bij de show aankwam, maar dat hij een fles wodka in zijn kleedkamer vond. Hij was een alcoholverslaafde en die fles kon hij door de zenuwen en zijn verslaving echt niet weerstaan. Nadat hij die fles volledig opgedronken had, gaven medewerkers van het programma hem ook nog Xanax, een kalmeringsmiddel.

Heroïne
Todd zegt hierover: “Ik snap dat het tv is en dat ze willen laten zien hoe moeilijk ik het heb, maar wat als ik daar gestorven zou zijn?” Todd is verreweg niet de enige die beweest dat de tv-show hem erin gesluisd heeft. Zo zou een deelnemer ook toegang gekregen hebben tot heroïne. Een producer wees hem de weg naar de dichtstbijzijnde dealer, terwijl hij in zijn afkickfase zat.

Bedreigingen
Niet alleen gasten zouden de dupe zijn van Dr. Phil’s manier van werken. Ook medewerkers moeten het ontgelden. Zo zou hij hen bedreigen, zodat ze niet naar de media zouden stappen. Een woordvoerder van de show wilde niet reageren op alle aantijgingen, maar ontkende wel dat ze deelnemers drank en drugs gegeven hadden. CBS, de zender waar de show wordt uitgezonden, wilde ook niet reageren.

Lees ook: Rouwende man smeekt vrouwen om dat uitstrijkje te laten maken

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Telegraaf | Beeld: videostill Dr. Phil