Opmerking Trijntje Oosterhuis schiet Nikkie de Jager in verkeerde keelgat

Nikkie de Jager Trijntje Oosterhuis opmerking

Trijntje Oosterhuis maakte op de radio een misplaatste grap over ‘transgenders’

Nikkie de Jager, ook wel bekend als NikkieTutorials, is niet te spreken over de uitspraak van zangeres Trijntje Oosterhuis. Live op de radio maakte de zangeres een zogenaamd grappige opmerking over transgender zijn. Nikkie wijst Trijntje op Instagram terecht op haar opmerking.

‘Stem als transgender’

Het begon met de opmerking die Trijntje maakte op de radio. In een live-uitzending zei de zangeres dat haar stem ‘net als een transgender klonk’. De uitspraak bereikte ook Nikkie de Jager, die eerder dit jaar zelf gedwongen uit de kast kwam als transgender. Via Instagram stories deelt ze de video van Trijntje en schrijft ze haar mening eronder.

Nikkie is woedend

“Ben je helemaal gek geworden? Jij bent de deel van het probleem door dit te stigmatiseren”, aldus Nikkie. Trijntje is in het bericht van Nikkie de Jager getagt en reageert op haar beurt over de post van Nikkie. “Nikkie, je hebt helemaal gelijk! Dit was erg dom van mij om te zeggen. Het spijt me oprecht iedereen!!”. Zo te zien accepteert Nikkie het excuus van Trijntje en laat ze zelf nog in het bericht weten: “We maken allemaal fouten. Mensen moeten zich er gewoon bewust van zijn dat ‘makkelijke grapjes’ als deze erg pijnlijk zijn.”

Nikkie de Jager Trijntje Oosterhuis opmerking

Als transgender uit de kast

Nikkie de Jager is wereldwijd razend populair geworden dankzij haar YouTube-kanaal NikkieTutorials. De make-upartieste kwam eerder dit jaar gedwongen uit de kast als transgender. In een video maakte de visagiste duidelijk dat ze werd gechanteerd en er daarom voor koos om zelf haar grote geheim met de wereld te delen. Nikkie ontving veel lof voor haar gedurfde actie en was zelfs te gast bij Ellen Degeneres om haar verhaal te doen. 

Lees ook: Leontine Borsato en Ali B schieten Anouk te hulp in verlaten resort Marokko

Bron: Instagram NikkieTutorials | Beeld: BSR, Photographer: Daniel Kroll