Tegenslag voor Oscar Aerts: acteur opnieuw getroffen door ziekte

Het zit de 29-jarige ex-soapie niet mee

De voormalig GTST-acteur Oscar Aerts heeft het de afgelopen tijd niet makkelijk gehad. Ruim twee jaar geleden werd bij hem het syndroom van Cushing vastgesteld, waardoor zijn uiterlijk flink veranderde. Het leek langzamerhand weer wat beter te gaan met de acteur, maar nu is de 29-jarige soapie opnieuw ziek. Een flinke tegenslag voor Oscar en zijn dierbaren.  

”Ik vind het nog erger voor mijn familie”, aldus de acteur.

Cortisol

Twee jaar geleden bleek Oscar te lijden aan het zeldzame syndroom van Cushing. Hierdoor produceert zijn bijnier teveel van het stresshormoon cortisol en moest de acteur meerdere malen onder het mes. ”Die laatste operatie was best risicovol, omdat er kans op bijkomende schade was. Toen ik wakker werd, dacht ik: ‘doet alles het nog?”’, vertelt de acteur aan Weekend. Tot op de dag van vandaag slikt hij medicijnen.

Syndroom van Addison

Alsof dat nog niet genoeg was, heeft Oscar er nu nóg een ziekte bijgekregen. “De aandoening heeft plaatsgemaakt voor de ziekte van Addison”, vertelt hij. ”Ik maak nu juist geen cortisol meer aan. Om dat op peil te houden, heb ik medicatie. Je moet die pillen altijd bij je hebben, want als je die niet slikt, kun je buiten bewustzijn en in coma raken.”

Noodspuit

Voor mensen met de ziekte van Addison zijn stressvolle situaties geen pretje. Iemand kan in een zogeheten Addisoncrisis terechtkomen. Daarover zegt Oscar: ”Ik heb daarom altijd een noodspuit bij me. Maar het gaat al wel beter, ik slikte eerst acht pillen op een dag en nu nog maar twee.” Volgens artsen is de acteur een jaar afhankelijk van de medicijnen.

Erger voor familie

Niet alleen voor Oscar zelf, ook voor zijn vriendin Jessica en zoontje Eli is het een moeilijke periode geweest. ”Ik heb Jessica en mijn ouders zoveel stress bezorgd. Ik praat weleens met een psycholoog en daar blijkt dat ik me schuldig voel naar hen toe. Dat vreet nog het meest aan mij. Het is niet leuk voor jezelf dat je ziek bent, maar ik vind het nog erger voor mijn familie.”

Lees ook: Angstig moment voor Shelly Sterk als ze haar baby niet meer voelt bewegen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Hollandse Hoogte, fotograaf: Martin van Os