Hartverwarmend: Papa Jay ontmoet man achter inzamelingsactie

jay
Papa Jay Lopez ontmoet de man achter de inzamelingsactie

Kijkers van het NPO-programma Een Huis Vol kennen hem vast: Jay Lopez, oftewel Papa Jay. Jay is een alleenstaande vader van vijf kinderen die nauwelijks rond kan komen. Hij werkt slechts 18 uur per week omdat hij de zorg van zijn kinderen helemaal alleen op zich draagt. Koen Joossen zag het programma en wilde zich inzetten voor Jay.

Het is hartverwarmend wat mensen voor elkaar kunnen doen.

Het Huis Vol

Jay Lopez werd bekend uit het televisieprogramma Een Huis Vol. De sympathieke vader wekte heel wat empathie op in de kijker. Mensen konden niet begrijpen waarom Jay er alleen voor staat en wilden hem maar wat graag helpen. Toen begon de gekte, Jay kreeg aanzoeken en er stonden wildvreemde vrouwen voor de deur. Helaas was dat niet waar Jay op zat te wachten, want het zijn de kinderen die hij op nummer één zet.

Inzamelingsactie

Koen Joossen zat naar Een Huis Vol te kijken en besloot een inzamelingsactie op touw te zetten voor Jay. Hij keek met zijn gezin naar de televisie toen zijn vrouw de kinderen vroeg bij wie ze zouden willen wonen. De kinderen antwoordden volmondig ‘bij papa Jay’. Omdat Koen Jay zo’n sympathieke man vond, wilde hij hem graag een hart onder de riem steken door hem een tientje over te maken. Gewoon een klein aardigheidje. Omdat Koen dit niet zomaar kon overmaken naar een onbekende, besloot hij een doneeractie op te zetten. In de aflevering van Jinek van 8 januari ontmoetten de mannen elkaar.

Jinek

Tijdens de talkshow Jinek komen de twee mannen naast elkaar te zitten. Op het beeld verschijnt de inzamelingsactie van Koen. Van de website moest hij een doelbedrag instellen, hij koos 5000 euro. De uiteindelijke teller stond op meer dan tien keer zoveel. Meer dan 50.000 euro werd ingezameld voor Jay. Niemand had verwacht dat zoveel mensen wilden doneren voor Jay. Jay heeft geen woorden voor de actie en kan het bijna niet geloven. Zijn plannen met het geld? Verdelen onder de kinderen zodat zij kunnen studeren.

Bekijk de hele aflevering hier.

Lees ook: Victoria Koblenko spreekt openhartig over het moederschap

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Jinek | Beeld: Videostill