Penoza-fans opgelet: een bioscoopfilm is in aantocht!

De hitserie Penoza zal vertaald worden naar een film

Vandaag heeft producent NL Film definitief bekendgemaakt dat er een bioscoopfilm als vervolg op de hitserie Penoza uitgebracht gaat worden. Over een paar maanden zullen de opnames voor deze film van start gaan in Amsterdam én in het buitenland.

We moeten helaas nog even geduld hebben, maar het zal het wachten waard zijn!

Het verhaal

Vanzelfsprekend verklappen de makers van de film natuurlijk nog niet precies waar de film over zal gaan en welke acteurs er in zullen gaan spelen. “Maar alle vaste acteurs die we wilden, hebben ja gezegd”, vertelt Diederik van Rooijen, regisseur en schrijver. Voor de serie maakte hij in totaal vier van de vijf seizoenen. De film zal een opzichzelfstaand verhaal zijn, dat wel teruggrijpt naar de eerdere seizoenen van Penoza. “Voor de trouwe fans wordt het een feest der herkenning. Maar we willen dat ook mensen die de serie niet kennen plezier aan de film kunnen beleven.”

Penoza

De serie Penoza gaat over de huisvrouw Carmen van Walraven, gespeeld door Monic Hendrickx die na de onverwachte dood van haar man (acteur Thomas Acda) gedwongen wordt om zijn rol in het criminele circuit over te nemen. Het einde van het laatste seizoen liet veel fans in spanning achter, omdat het lot van Carmen onzeker is. Ook hadden in de serie Loek Peters, Raymond Thiry, Gijs Naber, Sigrid ten Napel, Hajo Bruins, Olga Zuiderbroek en Niels Gomperts vaste rollen. De serie staat in de (voorlopige) top tien voor de Televierring 2018.

Lees ook: Socioloog legt uit: ‘Dit zijn de grootste misverstanden over pesten’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: LindaNieuws | Beeld: KRO-NCRV beeldbank, fotograaf: Pief Weyman