Dit is wat prins Charles zijn kleinzoon prins George als geboortecadeau gaf

Toe maar weer

Veel grootouders willen de geboorte van het (eerste) kleinkind groots vieren en geven daarom een bijzonder cadeau. Zo zijn er grootouders die een spaarrekening openen voor hun kleinkind of krijgen de kleinkinderen een cadeau van emotionele waarde. Prins Charles pakt het echter nog wat grootser aan en gaf zijn kleinzoon een wel een bijzonder cadeau.

Dat is nog eens een cadeau dat uit goede hout is gesneden.

Groots aanpakken

Op 22 juli 2013 werd prins George geboren en werd prins Charles voor het eerst opa. Hij wilde zijn kleinzoon een cadeau geven dat speciaal was en pakte daarvoor groots uit. Zo deelt hij in de documentaire Prince, son and heir: Charles at 70 dat hij prins George een bos cadeau heeft gedaan.

Het bos van George

Op 14 november mag prins Charles 70 kaarsjes uitblazen. Ter ere van de verjaardag van de prins van Wales wordt er een nieuwe documentaire uitgebracht. Daarin vertelt de troonopvolger dat hij speciaal voor prins George tientallen bomen op een lap grond bij elkaar liet planten. Hoewel het een cadeau is dat een baby -en ook een vijfjarig kind- nog niet heel interessant vindt, zit er een symbolische betekenis achter.

Betekenis

“Naarmate mijn leeftijd vordert, vind ik het steeds belangrijker om bomen te planten”, zou prins Charles in de documentaire hebben gezegd volgens het Amerikaanse tijdschrift People. “Ik hoop dat George het leuk gaat vinden. Hij groeit op en naarmate hij groter wordt, groeien de bomen met hem mee.” Wat een mooie gedachte!

Lees ook: Prins Harry steekt jongetje zonder moeder een hart onder de riem

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Harpers Bazaar | Beeld: Videostill