Om deze vervelende reden stopte Eva Jinek met Twitter

Eva Jinek

De presentatrice was er klaar mee

Net als vele anderen zat presentatrice Eva Jinek op Twitter. Een paar jaar geleden besloot ze echter met Twitter te stoppen. Ze nam deze drastische beslissing omdat ze de vervelende opmerkingen zat was.

Een van de opmerkingen kon ze niet vergeten.

Twitter

Twitter en Instagram zijn voor vele bekende Nederlanders een leuke manier om in contact te komen met hun fans. Helaas krijgen ze niet alleen leuke berichten binnen, maar ook vervelende opmerkingen. En deze opmerkingen kunnen je behoorlijk raken, zo weet Eva Jinek. De 40-jarige presentatrice liet gisteravond in haar talkshow weten dat ze een van die vervelende tweets niet meer uit haar hoofd kon krijgen en daarom stopte met Twitter.

Belediging

Gisteravond had de uitzending van Jinek als thema social media. Eva biechtte donderdagavond op dat ze een paar jaar geleden met Twitter stopte, omdat iemand een nare opmerking had gemaakt. “Ik vond dat ik alles moet volgen en moest weten wat er speelde”, vertelde ze. En daarom las de presentatrice van alles op Twitter. “Maar op een gegeven moment las ik dat iemand had geschreven: wat heb jij een kutlach.”

Stoppen

Die belediging bleef nog lang in het hoofd van de presentatrice spoken. “Ik wilde op een gegeven moment in de uitzending lachen. Maar in een split second bedacht ik me -want ik heb een kutlach.” Voor Eva was dat het moment dat ze besloot te stoppen met Twitter. “Ik dacht: nu is het afgelopen. Ik heb geen zin meer in deze onzin en ga me ervan bevrijden.” Van deze keuze heeft ze geen spijt gehad, want ze zat daarna veel beter in haar vel. “Ik ben bevrijd, ik ken nauwelijks meer schaamte. Ik hoor niet meer al die stemmetjes in mijn hoofd, al die dingen die de hele tijd over je worden gezegd.”

Instagram

Eva is nog wel te vinden op Instagram. Volgens de presentatrice is dit een sociaal medium dat leuker is. “Dat is veel liever. Het kan lekker zijn om in bed door allerlei prachtige foto’s te scrollen van bijvoorbeeld lekker eten en mensen die aan het trainen zijn. Dan denk ik ‘dat ga ik morgen ook doen’.”

Hier kun je de uitzending van gisteravond terugkijken. Bij 32:20 vertelt Eva over haar ervaring met Twitter.

Lees ook: Zo ziet de vriend van Eva Jinek eruit

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Jinek | Beeld: Videostill