Rijke Tommaso uit Steenrijk, Straatarm raakt kijkers met zijn moeilijke verleden

tommaso

De ondernemer is jarenlang dakloos geweest

De 29-jarige Tommaso Bordoni en zijn verloofde Linsey genieten maar al te graag van de luxe dingen in het leven. Vakanties naar verre bestemmingen, chique huizen en een glas whiskey van 180 euro zijn hen niet ongewoon. Kijkers van Steenrijk, Straatarm hadden dan ook al snel hun mening klaar over de excentrieke Tommaso. Toch wist de steenrijke zakenman de kijkers met zijn emotionele verleden én een hartverwarmende actie voor zich te winnen. 

Van steenrijk naar straatarm

Met een weekbudget van 1650 euro leven Tommaso en Linsey op zijn zachtst gezegd een luxe leven. Vanuit Antwerpen runt de Belg een goedlopende zaak in maatpakken en zijn Bordoni-imperium is inmiddels een behoorlijk begrip onder financieel goedgeklede mannen. “Ik heb totaal geen probleem met geld uitgeven aan onnozele dingen”, aldus Tommaso. Het is dan ook wel even wennen wanneer Tommaso en Linsey hun luxe leventje moeten omruilen voor het stulpje in Delft van de familie Over de Vest. Een week lang moet de ondernemer het doen met een half glas whiskey: 90 euro.

Dakloos

Toch bestond Tommaso’s leven niet altijd uit chique huizen en glazen whiskey van een luttele 180 euro. Nee, de Belg werd zeker niet met een zilveren lepel in de mond geboren. Toen hij vijftien was, belandde hij op straat. Net als het straatarme gezin Over de Vest moest hij destijds rondkomen van een klein bedrag per maand. Tommaso zag maar twee uitwegen: hij moest gangster óf businessman worden. Het werd het laatste. De jonge ondernemer wist zijn leven 180 graden om te draaien.

Hartverwarmende actie

Hoewel het de eerste avonden flink wennen was om van dure delicatessen naar een simpel pastaatje met tomatensaus te gaan, is Tommaso niet vergeten waar hij vandaan komt. Langzaam maar zeker komt de Belg dan ook steeds sympathieker over. Tegen het einde van de week organiseert hij zelfs een speciale fotoshoot voor het arme gezin – compleet met trouwjurk, de mooiste maatpakken en champagne. “En ik hoop dat ze voor 300 euro aan sushi bestellen”, aldus Tommaso.

Reactie kijkers

Zijn luxe levensstijl kwam Tommaso aan het begin van de aflevering nog op veel kritiek van kijkers te staan, maar tegen het einde spraken zij alleen nog maar lovend over de jonge ondernemer. “Wat knap van de kledingmaker om zo te groeien van dakloos naar dit”, tweet een kijker. “Tommaso heeft wel echt mijn hart gestolen, wat een lieverd”, schrijft een ander.

Lees ook: Man: ‘Is het gek als ik naar een bruiloft ga als mijn vrouw net een miskraam heeft gehad?’

Bron: Steenrijk, Straatarm, Twitter | Beeld: Videostill Steenrijk, Straatarm