Roxeanne Hazes spreekt openhartig over eerste maanden moederschap


Roxeanne Hazes deelt haar zorgen als kersverse moeder

Intussen is het zoontje van Roxeanne Hazes en Erik Zwennes, Fender, zeven maanden oud. Hoog tijd voor Roxeanne om eens terug te blikken op de eerste weken van het moederschap. Dit doet ze met een foto en een emotioneel bericht op Instagram.

“Mama zijn is de beste taak die ik ooit heb mogen krijgen.”

Constante roes

Fender is inmiddels zeven maanden oud, dus niet bepaald een pasgeboren baby’tje meer. Daarom blikt Roxeanne Hazes terug op de eerste weken van zijn leven. “De eerste weken als moeder zijn als een constante roes voorbij gegaan. Ik herinner me weinig slaap, buikkrampjes en complete onzekerheid over het ouderschap. Geen idee wat we aan het doen waren, maar instinctief doe je het goed”, schrijft Roxeanne op Instagram.

Hormonen

De eerste weken gingen dus als een roes aan Roxeanne voorbij. Ze benoemt daarbij ook de hormonen die op dat moment door haar lijf gierden, die alles niet makkelijker hebben gemaakt. Iedereen vertelde Roxeanne en haar vriend Erik dat ze van de eerste weken moesten genieten, maar Roxeanne vond dat moeilijk om te doen door de angst die ze had om iets fout te doen.

Fender

Gelukkig weet Roxeanne nu beter en kan ze meer genieten van baby Fender: “De buikkrampjes en slaaptekort hebben plaats gemaakt voor weten dat alles een fase is”, schrijft Roxeanne. Nu Fender een paar maanden oud is, voelt ze zich minder onzeker en weet ze dat ze het zo slecht niet doet als moeder. “Nu, maanden verder, zal er altijd een kleine onzekerheid in mij schuilen. Ook als moeder. Maar jou zien lachen, zo vaak, is ons diploma als ouders”, sluit Roxeanne het bericht af.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Hier was je net een paar dagen oud. De eerste weken als moeder zijn als een constante roes aan me voorbij gegaan. Ik herinner me weinig slaap, buikkrampjes en complete onzekerheid over het ouderschap. Geen idee wat we aan het doen waren, maar instinctief doe je het goed. Mensen zeiden me dat we ervan moesten genieten. “Ze worden zo snel groot.” En hoe vaak je ook “Natuurlijk doen we dat.” zegt, de angst om het fout te doen overheerste vaak. Om niet te beginnen over die focking hormonen, die door je lijf gieren. Vandaag ben je 7 maanden oud en kijk ik terug naar de afgelopen maanden met jou. Ik kan niet beschrijven wat ik voor jou en je papa voel. Jullie zijn voor mij de meest pure vorm van liefde. Ik ken je, je kent ons. Ik herken je huiltjes, waar je blij van wordt, wat je stom vindt. De buikkrampjes en slaaptekort hebben plaats gemaakt voor weten dat alles een fase is. Dat het een wonder is dat jij op de wereld bent. Dat we het goed doen, @erikzwennes. Mijn liefde voor jou, lieve Fender, is het mooiste wat ik als mens mag voelen. Mama zijn is de beste taak die ik ooit heb mogen krijgen. In nog duizend levens hoop ik jou als zoon te mogen hebben, want in mijn ogen ben je perfect. Net als papa dat voor mij is. Nu, maanden verder, zal er altijd een kleine onzekerheid in mij schuilen. Ook als moeder. Maar jou zien lachen, zo vaak, is ons diploma als ouders. ❤️

Een bericht gedeeld door DOCHTER DRE (@roxeannehazes) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Jij.❤️

Een bericht gedeeld door DOCHTER DRE (@roxeannehazes) op

Lees ook: Roxeanne Hazes verrast volgers met compleet nieuwe look!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Instagram | Beeld: videostill, YouTube