Ruud de Wild laat van zich horen na ingrijpende operatie

Ruud de Wild-na-operatie (1)

Afgelopen woensdag is Ruud voor de tweede keer onder het mes gegaan

Ruud de Wild (51) is woensdag opnieuw onder het mes gegaan. Vorige week kondigde de NPO Radio 2-dj aan dat hij voor de tweede keer geopereerd moest worden vanwege darmkanker. Een ingrijpende operatie, waardoor hij zijn radioshow tijdelijk niet kan presenteren. Ruud laat vandaag van zich horen met een toepasselijk bericht.

Darmkanker

Ruud de Wild is woensdag voor de tweede keer onder het mes gegaan. Een paar maanden geleden is er darmkanker geconstateerd bij de radio-dj. Eén operatie bleek niet voldoende. De tweede operatie duurde maar liefst vijf uur. Op Instagram deelt hij een foto van hem in het ziekenhuisbed, en schrijft daar het toepasselijke bericht: “Olcay heeft meegewerkt aan een serie over de zorg. Handig wanneer ik thuis ben binnenkort.” De vriendin van Ruud, Olcay Gulsen, is op dit moment namelijk te zien in het programma BN’ers in het ziekenhuis: Leren van de helden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ruud de Wild (@ruuddewild)

‘Eerste grote stap is gezet’

Olcay hield haar volgers gisteren al op de hoogte van de operatie. Zo deelde ze in een Instagram-Story: “Operatie is geslaagd! Duurde maar liefst 5 uur, maar het is allemaal gelukt.” In een andere Instagram-Story deelt Olcay de foto van Ruud, met de tekst: “Ik ben zo trots op jou lieve, sterke, stoere Ruud. Nu aansterken en beter worden. Eerste grote stap is gezet.”

Vervanging

Ruud zal de komende drie maanden niet te horen zijn op zijn vertrouwde Radio 2. Hij moet namelijk een lange tijd revalideren. Daarom neemt Eddy Keur hem tijdelijk over bij het programma De Wild in de Middag.

Lees ook: ‘Marco Borsato en Leontine tóch weer bij elkaar’

Bron: RTL Nieuws | Beeld: BrunoPress