Sanne Vogel openhartig over zware periode tussen zwangerschappen

Sanne Vogel zwangerschappen

‘Bevallen van een dood kindje heeft een gigantische impact op je leven’

Actrice Sanne Vogel (36) ging door een ingrijpende periode voordat ze moeder werd. Na een doodgeboren kindje beleefde ze een heftige periode en ook haar tweede zwangerschap van een tweeling was loodzwaar. Aan JAN magazine vertelt Sanne openhartig over deze moeilijke tijd.

Enorme impact

Het eerste kindje van Sanne en vriend Melchior kwam in 2018 veel te vroeg ter wereld en was niet levensvatbaar. Na de bevalling van het doodgeboren dochtertje gaat Sanne door een helse periode. “We waren doodsbang dat het nooit meer zou lukken”, vertelt Sanne over deze tijd. “Het heeft zo’n gigantische impact op je leven als je bevalt van een dood kindje.”

Tweede zwangerschap

Toen Sanne opnieuw in verwachting raakte, ditmaal van een tweeling, bleef het voor het stel ontzettend spannend of het deze keer wel goed zou gaan. “Bij een tweeling heb je een grote kans op een vroeggeboorte, dus je moet heel voorzichtig doen. Toen ik 32 weken zwanger was, hebben Melchior en ik dat echt gevierd. Vanaf dat moment zijn kindjes levensvatbaar buiten de buik. Het was voor ons een grote mijlpaal.”

Trotse moeder

Ook deze zwangerschap ging echter niet van een leien dakje. De brunette noemt deze maanden ‘ronduit afgrijselijk.’ Zo was het fysiek heel zwaar om de twee kindjes te dragen. Met het resultaat is de actrice dolgelukkig. Sinds december 2019 is Sanne de trotse moeder van zoontje Loewy Bertus en dochtertje Bella Jo en geniet ze met volle teugen van haar gezin.

Op de foto

Een fotoshoot heeft de zeven maanden oude tweeling al in de wacht gesleept: Sanne schittert namelijk met haar kroost in de JAN. “Onwijs mooie foto’s van mijn hele gezin in 70’s style”, laat de actrice daarover weten op Instagram. Op haar account deelt Sanne regelmatig lieve foto’s van haar baby’s én blikt ze soms terug naar de ‘giant skippybal’-buik tijdens haar zwangerschap. “Die buik mis ik geen seconde.”

View this post on Instagram

Afgelopen woensdag waren de baby’s 35 weken! We waren in het ziekenhuis en ze bleken nog steeds heel goed te groeien. Allebei net zo goed als eenlingen van 35 weken. De jongen zelfs boven gemiddeld. Samen wegen ze nu iets meer dan 5 KILO!!! Plus allebei een eigen placenta en vruchtzak, dus je kan je voorstellen dat het momenteel fysiek best pittig is voor mijn lichaam. De babykamer is hartstikke klaar, ook de rest van de ‘verbouwing’ en alles wat anders moest onder invloed van enorme nesteldrang. Ga ik komende weken natuurlijk nog leuke plaatjes van posten!! O ja en zoals je kunt zien, dankzij jullie is het gelukt een tweede identieke rotan wieg te vinden! ❤️❤️We kunnen niet wachten om deze twee mensjes te ontmoeten en ons als gezin terug te trekken in ons paleisje. Nu nog even doorzetten! 💪🏻 #update #babyroom #preggo #tweeling #jongenmeisje #twins #laatsteloodjes gifvrije ecologische krijtverf op de muren van @amazona_ecoverf mobieltjes boven de wiegjes @lidorworld

A post shared by Sanne Vogel (@sannevogel) on

Lees ook: Vrouw probeert collega lesje te leren nadat hij wéér vraagt of ze zwanger is

Bron: RTL Boulevard | Beeld: ANP, fotograaf: Anneke Janssen