Meerdere Europese landen zijn van plan het Songfestival te boycotten

songfestival
Heeft het Songfestival volgend jaar minder deelnemers?

De winst van de Israëlische Netta Barzilai op het Songfestival van 2018 maakte heel wat los. Zo waren veel fans het er niet mee eens dat de zangeres won. Toch mocht het zo zijn, iets waar Netta dolblij mee was. “Volgend jaar Jeruzalem”, gilde ze vrolijk toen ze won. Maar of dat wel zo is, is nog maar de vraag.

Niet iedereen is blij met Israël.

Twijfel

Meerdere landen hebben hun twijfels geuit omtrent het Eurovisie Songfestival 2019. Omdat Israël dit jaar gewonnen heeft, zal het land traditiegetrouw volgend jaar het evenement organiseren. Onder andere Zweden, Ierland en IJsland hebben aangegeven dat ze er niet zeker van zijn of ze volgend jaar wel mee willen doen als het evenement in Israël plaatsvindt. Deze twijfels komen voort uit het conflict in de Gazastrook.

Israël

Het land zelf voorziet geen problemen. Netta riep zelf dat het Songfestival volgend jaar in Jeruzalem zou zijn. Israëlische politici, waaronder premier Benjamin Netanyahu zeggen ook dat Jeruzalem het Songfestival van 2019 zal organiseren. Toch is het nog niet zeker of dit wel het geval zal zijn.

Organisatie

Het officiële twitteraccount van het Songfestival liet dinsdag weten dat fans beter nog even konden wachten met het boeken van vluchten, omdat ze er nog niet zeker van waren wat de tijd en locatie van het Songfestival in 2019 zou zijn. Een opvallende tweet, aangezien het normaal gesproken vanzelfsprekend is dat de winnaar het nieuwe gastland is.

 

Dit was het winnende nummer:

Lees ook: Met deze man was Meghan Markle getrouwd voordat ze Harry ontmoette

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Show | Beeld: Videostill Songfestival