Sven Kramer over kersverse ouderschap in combinatie met zijn werk

 

De schaatsen worden gewoon uit het vet gehaald

Nederlandse topschaatsers maken zich op voor het World Cup kwalificatietoernooi dit weekend in Thialf. Kersverse vader Sven Kramer is hier geen uitzondering op en gaat ondanks de gebroken nachten gewoon het ijs op.

Hij probeert het schaatsen en het zorgen voor zijn gezin zo goed mogelijk te combineren.

Vaderschap

Sven Kramer en Naomi van As maakten 24 oktober het heuglijke nieuws bekend dat ze op 21 oktober de trotse ouders zijn geworden van een dochter, Kae Robin Kramer. Ondanks het nieuwbakken vaderschap, gaat het werk voor de topsporter gewoon door. Zo deelt hij met RTL Boulevard dat hij een dag na de geboorte alweer aan de bak ging. “Ik ben gewoon de volgende dag meteen aan het werk gegaan, maar natuurlijk probeer je er thuis zoveel mogelijk te zijn”, vertelt hij over het vaderschap in combinatie met zijn werk. Tevens deelt de 32-jarige schaatser dat hij door het kersverse vaderschap wel anders op het ijs staat. “Je hebt een ander verantwoordelijkheidsbesef en dat doet wel wat met je zeker.”

 

Steunen

Sven en Naomi leven op een roze wolk, alleen houdt de kleine Kae haar ouders al negen nachten uit hun slaap. Sven laat zich echter niet gek maken door slaaptekort. “Ik heb een fantastische vrouw die veel voor mij wegneemt”, vertelt Sven glunderend. “Daardoor kan ik me focussen op mijn werk”, gaat hij verder. “Ik probeer te helpen en te steunen waar ik kan. Ik wil er natuurlijk graag bij zijn en ik wil er ook zijn als vader, ik denk dat dat belangrijk is.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Happy Family 😃❤️

Een bericht gedeeld door sven kramer (@svenkramer) op

Wel is Sven zich ervan bewust dat hij wat zwakker op het ijs zal staan: ‘Daar ontkom je niet aan. Dat is wel goed om te relativeren, anders gaat het niet goed. Ik zie het wel als een uitdaging hoe we dit voor elkaar krijgen. Zowel thuis als op de ijsbaan. Vooralsnog heb ik er heel veel zin in”, vertelt hij over het World Cup kwalificatietoernooi.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

#gameface

Een bericht gedeeld door sven kramer (@svenkramer) op

Lees ook: Bibi Breijman over geslacht kindje: ‘Ik heb wel gedroomd over een jongetje’

Wil je dit aritkel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Instagram Sven Kramer