Sylvie Meis over ontmoeting Willem-Alexander en Máxima: ‘Raakte volledig in paniek’

sylvie koningspaar

Sylvie mocht een vorkje meeprikken met het koningspaar tijdens het staatsbanket in Duitsland

Een vorkje meeprikken met het koningspaar is geen alledaagse bezigheid. Sylvie Meis hoorde pas kort van tevoren dat ze uitgenodigd werd voor het staatsbanket. In haar nieuwste YouTube-video vertelt Sylvie over de stressvolle momenten vóór het diner met het koningspaar. 

Bijzonder evenement

“Twee weken geleden zat ik in de auto, onderweg naar een evenement voor Facebook, en mijn manager Marina was er ook. Ze zei: ‘Sylvie, je bent uitgenodigd voor een heel speciaal evenement. Je mag het staatsbanket bijwonen'”, blikt de blondine terug in haar nieuwste YouTube-video. Spannend nieuws, maar al gauw sloeg de twijfel toe.

Outfitstress

“Wat draag je als je de koningin gaat ontmoeten? Het enige wat ik kon doen, nadat ik volledig in paniek raakte, was denken: ‘Er zijn designers met wie ik samenwerk, heb ik genoeg tijd om een designer te bellen en iets voor me te laten maken?’ Maar er was niet voldoende tijd, de tijd drong.” Dus besloot Sylvie haar kledingcrisis op te lossen zoals we het allemaal zouden doen: héél veel jurken bestellen en hopen dat er iets passends tussen zit.

Alle soorten en maten

“Ik bestelde jurken in alle kleuren en vormen, want dit was een officieel iets. Het kon niet te sexy of te heftig zijn, het moest gewoon perfect worden.” In de video showt de presentatrice vervolgens hoe ze de selectie jurken past. Uiteindelijk valt haar keuze op de rode jurk die we vorige week zagen op de trappen van Slot Bellevue.

Te heftig

Etiquette-expert Anne-Marie van Leggelo vond de look prachtig, maar plaatste er wel een kanttekening bij. “Bij een staatsbanket hoort Máxima letterlijk de koningin van het bal te zijn en hier overtreft Sylvie Meis de koningin toch wel”, vertelde ze vorige week aan AD. “De dresscode voor deze gelegenheid is gala en dat betekent dat je als vrouw echt wel uit mag pakken. Mooie sieraden, prachtig opgestoken haar, een blote schouder: allemaal prima. En ja, de jurk van Sylvie Meis heeft die ene blote schouder, net als de japon van Maxima, maar die van Sylvie Meis heeft óók nog eens een hoge split en óók nog een blote rug. Dat maakt ‘m eigenlijk iets te sexy voor de gelegenheid.’’

Eerbetoon

Sylvie zelf zag haar japon eerder als een eerbetoon aan de koningin. “Je had de one shoulder look, een geweldige snit en mooie details”, vertelt de presentatrice in een interview met het Duitse Gala. “De split ging tot de knie, wat ik sexy maar passend vond. Ik ben nog steeds blij met mijn kledingkeuze, want het was absoluut een ode aan hoe mooi ik koningin Máxima vind en hoe geweldig ze zich altijd kleedt bij dit soort gelegenheden.”

Bekijk hieronder de andere jurken die Sylvie overwoog:

Lees ook: Even loeren: zo ziet de broer van Sylvie Meis eruit

Bron: Beau Monde, AD | Beeld: BrunoPress