Tjitske Reidinga te zien in onewomanshow: ‘Het blijft levendig’

Tjitske Reidinga onewomanshow

‘Ik wil niet alleen maar grappig of alleen maar tragisch zijn’

Actrice Tjitske Reidinga is, naast haar comeback in het vervolg van Gooische Vrouwen, binnenkort ook te zien in haar eigen onewomanshow. In gesprek met LINDA. vertelt ze hier over.

Onewomanshow

“Het is een voorstelling over de afgelopen jaren van mijn leven”, vertelt Tjitske over de onewomanshow. “Het is allemaal eigen materiaal, bewerkt en geschreven door schrijfsters Martine Bakker en Corien van der Zwaag, die het ook regisseert.” Haar show Portret is vandaag in voorpremière en is vanaf zaterdag te zien op het witte doek.

“Op het toneel had ik de wens om iets te maken waarmee ik meer contact met het publiek zou hebben. Daar is toneel uniek in. Het is live. Ik wilde ook heel graag iets maken wat voortdurend in beweging is en verandert. Ik improviseer ook sommige stukjes, dus het is niet tachtig keer hetzelfde herhalen. Het blijft levendig.”

Spannend

Naast dat de show over haarzelf gaat, betrekt ze ook anderen bij haar onewomanshow. “Soms speel ik schetsen van verschillende typen vrouwen. Ik maak een combinatie van wie ik echt ben en stukjes waar ik andere vrouwen speel.” En hoewel Tjitske menig mens vaak aan het lachen maakt, is dat niet het enige wat ze wil bereiken met haar show. “Ook dat je geraakt wordt”, is wat ze wil. “Ik probeer een combinatie tussen die twee. Ik wil niet alleen maar grappig of alleen maar tragisch zijn.”

Hoewel Tjitske de enige ervaring heeft opgedaan door de jaren heen, was ze best nerveus voor haar show. “Dat vond ik in het begin wel spannend”, geeft ze toe. “Dat moest ik echt een beetje leren. Ik wilde het heel graag doen, en dan moet je het opeens echt gaan uitvoeren.”

Lees ook: Willeke Alberti praat openhartig over verlies van broer en dochter: ‘Gigagrote verliezen’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: LINDA. | Beeld: NL Beeld