Tweede zwangerschap Simon en Annemarie Keizer kende moeizame start

simon annemarie keizer

‘Wat een klap, dat betekende dat onze kinderwens on hold moest’

Eind vorige maand maakten Simon en Annemarie Keizer bekend dat zij een tweede kindje verwachten. Annemarie laat nu in een persoonlijk verhaal op Instagram weten dat dat nogal wat voeten in de aarde had.

Simon en Annemarie Keizer opnieuw zwanger

In juni lieten Simon en Annemarie Keizer weten dat zij opnieuw in verwachting waren. Hun vierjarige dochtertje Kiki zou eindelijk een grote zus worden. Maar dat het zo lang heeft geduurd, was niet een keuze die het prachtige stel samen heeft gemaakt. Op Instagram geeft Annemarie Keizer nu namelijk een klein inkijkje in deze lang-gewenste tweede zwangerschap. Ze begint: “De weg naar deze zwangerschap verliep iets anders dan die van Kiki. Waar onze wens om voor de eerste keer ouders te worden snel werd vervuld, liet dit tweede wondertje iets langer op zich wachten.”

‘Weer een deel van mijn lever’

Maar zo makkelijk mag het allemaal niet gaan. Annemarie schrijft dat ze MRI-scans moest ondergaan, omdat er adenomen in haar lever waren gezien. Tien jaar geleden is er namelijk een goedaardige tumor van haar lever verwijderd, en daarom doet ze nu regelmatig checkups om er zeker van te zijn dat het goed met haar lever gaat. Maar dan is er slecht nieuws: “Hoogstwaarschijnlijk zou er weer een deel van mijn lever operatief moeten worden verwijderd. Wat een klap. Dat betekende ook dat onze kinderwens on hold moest…” Even leven Annemarie en Simon in angst, maar dan komt het verlossende woord: “Alles was goed en totaal onschuldig! Onze wens konden we voortzetten”, schrijft Annemarie.

Onzekerheid, angst, en veranderingen

Maar toch gebeurt er nog niets. “Na een maand of acht voelde ik onzekerheid en angst. Zouden we het wel nog een keer mee mogen maken?” Annemarie voegt eraan toe dat Kiki het nare gevoel gelukkig wel verzachtte. Maar, zo laat ze weten: “De wens voor een tweede kindje was niet kleiner dan voor een eerste.” Annemarie besluit het roer om te gooien: van dieet naar slaap en van fitness naar minder alcohol. “Of dat nou de perfecte oplossing was weet je natuurlijk nooit”, schrijft ze, “Maar ook mentaal deed dat een hoop met me.” En toen kwam op 19 mei eindelijk de bevestiging dat hun kinderdroom in vervulling gaat.

Reacties

In de reacties spreken veel BN’ers hun steun uit. Eva Jinek schrijft bijvoorbeeld: “Lief en ontroerend om te lezen.” Linda Hakeboom reageert met enkele hartjes. Wendy van Dijk en Tanja Jess feliciteren het stel en Jennifer Ewbank schrijft: ” Zo mooi!” Het stel zal met het mooie nieuws en alle lieve reacties ongetwijfeld op een roze wolk zitten. Ook Dingen Voor Vrouwen wenst ze alle goeds toe!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AnneMarie Keizer (@mrskeizer)

Lees ook: ‘Ik durf anderen niet te vertellen over hoe snel ik zwanger ben geworden’

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress