Utopia moet noodgedwongen na viereneenhalf (!) jaar stoppen

Dit komt als een donderslag bij heldere hemel

Vanaf het moment dat Utopia op de beeldbuis verscheen was het een veelbesproken onderwerp. Al die mensen samen in een groot huis die in een jaar tijd de ‘perfecte wereld’ op moesten bouwen, dat kon toch niets anders dan een zootje worden? Ondanks de kritieken op het programma keken er toch enorm veel mensen naar het programma.

Toch komt er nu na viereneenhalf jaar een einde aan de serie.

1149 afleveringen 
Met de 1149ste aflevering houdt het op 1 juni 2018 op voor Utopia. Er komt een einde aan de langstlopende dagelijkse realityserie ter wereld. Niet omdat de programmamakers genoeg van het programma hadden of omdat de deelnemers niet meer wilden. Nee, het SBS6-programma moet noodgedwongen stoppen; het huurcontract wordt niet verlengd.

Contract
Het huurcontract dat SBS6 en Talpa hadden verkregen in Laren, werd voorgaande jaren wel verlengd. Helaas is het binnenkort niet meer mogelijk om de loods te huren en moet Utopia daarom noodgedwongen stoppen. Vanaf juni 2018 zal de loods in Laren worden afgebroken en krijgen de dieren een ander huis. De producenten besloten na een korte overweging om Utopia niet naar een andere locatie te verhuizen, maar om de serie tot een einde te laten komen.

Winnaar 
Het nieuws is inmiddels ook bekend bij de inwoners van ‘de ideale wereld’ en sommigen waren erg geëmotioneerd. Normaliter werd elk jaar aan het eind van het jaar een Utopiaan gekozen, maar dit jaar zal het anders verlopen. In plaats daarvan zal op vrijdag 1 juni 2018 dé grote winnaar gekozen worden.

Het programma
Op 31 december 2013 ging Utopia van start en was het de bedoeling dat inwoners in een jaar tijd de ideale wereld zouden creëren op een verlaten terrein bij Laren. Dit werd steeds weer verlengd en tijdens deze verlening bouwden de inwoners verder aan het terrein. De kale omgeving waar de inwoners terechtkwamen veranderde langzaam tot een samenleving. Momenteel is Utopia iedere werkdag te zien van 19.30 tot 20.00, maar vanaf volgend jaar zal dit worden verlengd met een half uur. Te zien zal zijn hoe de kandidaten toeleven naar 1 juni 2018.

Lees ook: Gordon heeft naast een man nog een wens: ‘Ik wil graag een kind van mezelf’

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Shownieuws | Beeld: videostill