Veel belangstelling voor de Oranje Leeuwinnen: zes op de tien Nederlanders kijkt

Het vrouwenteam krijgt dit WK massaal steun, zo blijkt uit een peiling

Waar de Nederlandse voetbalmannen de afgelopen jaren aan populariteit hebben ingeleverd, krijgen de vrouwen er steeds meer fans bij. Ook dit WK kunnen de ‘Oranje Leeuwinnen’ rekenen op de steun van miljoenen Nederlanders. Dat blijkt uit een peiling van EenVandaag en het AD. Maar liefst 60 procent zegt belangstelling te hebben voor het vrouwenteam. 

Volg jij de Oranje Leeuwinnen op de voet?

Hoge verwachtingen

De verwachtingen zijn hooggespannen. Veel Nederlanders verwachten dat de Leeuwinnen, die komende dinsdag hun eerste wedstrijd spelen tegen Nieuw-Zeeland, ver zullen komen. Hierbij gaat 61 procent uit van de halve finale en 29 procent denkt zelfs dat ze wereldkampioen worden. De geïnterviewde vrouwen zijn optimistischer dan mannen. Zo’n 34 procent van de vrouwen denkt dat de vrouwen het WK kunnen winnen, tegen 24 procent van de mannen.

Lieke Martens

Lieke Martens is met afstand de populairste speelster van het team. De aanvaller, die in 2017 is verkozen tot beste speelster ter wereld, is van 27 procent de favoriet. Op de tweede plaats staat Shanice van der Sanden (15 procent) en Vivianne Miedema (6 procent) staat op plaats drie. De toegenomen populariteit is volgens sportmarketeer Ruud van der Knaap grotendeels te danken aan het gewonnen EK in Nederland, twee jaar geleden. ”De vrouwen hebben het zelf voor elkaar gekregen.” Wel stelt hij vast dat de ‘hype’ zich nog beperkt tot dit ene team.

Chauvinistisch

”De rest van het vrouwenvoetbal krijgt nog bijna geen aandacht”, vervolgt Van der Knaap. ”Weinigen zullen evenveel belangstelling hebben voor de eredivisie van de vrouwen als die van de mannen.” Over het grote vertrouwen in de Oranje Leeuwinnen, zegt hij: ”Nederlanders worden altijd wat chauvinistisch als het om grote toernooien gaat.”

Lees ook: Het internet is helemaal in de war door deze optische illusie

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Videostill