Altijd al willen werken voor het koningshuis? Dat kan dankzij deze vacature

koningshuis vacature willem alexander maxima

Willem-Alexander en Máxima zijn op zoek naar een nieuwe medewerker

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima breiden hun staff uit. Ze zijn namelijk per direct op zoek naar een nieuwe medewerker in de keuken. Het koningshuis is op zoek naar een fulltime kok. Natuurlijk is de openstaande vacature niet voor iedereen weggelegd die wel een beetje van koken houdt. De kok moet over bepaalde vaardigheden beschikken en zich kunnen houden aan de strenge etiquette dat hoort bij een koninklijke souschef.

Er hoort een leuk loonstrookje bij deze baan.

Souschef

Onze koning en koningin zijn op zoek naar een nieuwe souschef. Dit betekent dat de chefkok zal blijven en het koningshuis op zoek is naar een tweede man in de keuken. De souschef zal werkzaam zijn als kok bij diverse evenementen als bijvoorbeeld staatsbezoeken en lunches. Een uitdagende baan dat veel diversiteit met zich mee brengt dus!

Vacature

Niet iedereen zal geschikt zijn voor de nieuwe baan en daarom is een karakterprofiel opgesteld. Topkok Julius Jaspers vertelt aan Shownieuws dat de nieuwe souschef qua karakter communicatief sterk moet zijn. Ook moet de nieuwe kok niet snel overrompeld zijn door de dingen die er om hem of haar heen gebeuren. Als souschef zal je volgens Nederlands Hotelier Willem Reimers ook bij de koning, koningin en de kinderen thuis gaan koken. En er is één regel die voor alle medewerkers van het koningshuis geldt: discretie.

Inkomen

Qua inkomsten heeft de nieuwe souschef niets te klagen. Zo zal de kok maximaal 2.970,50 bruto per maand gaan verdienen. Dit is exclusief toelage onregelmatige dienst, 8 procent vakantietoeslag en 8,3 procent eindejaarsuitkering. Is deze baan jou op het lijf geschreven? Begin dan maar vast met het updaten van je cv!

Lees ook: Koopjes jagen: bij deze webshops shop je met korting tijdens Black Friday 2019

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Shownieuws | Beeld: © RVD – Patrick van Katwijk