Prachtig: prins William en Harry gaan Diana op een heel bijzondere manier herdenken

Diana krijgt een prachtig eerbetoon van haar twee zoons

Het is alweer twintig jaar geleden dat de immens populaire en beeldschone prinses Diana op tragische wijze om het leven kwam tijdens een auto-ongeluk in Parijs. Op 31 augustus 1997 overleed ze aan haar verwondingen en liet ze de wereld in diepe rouw achter. Haar twee zonen, William en Harry, waren ten tijde van haar overlijden nog maar jongens van 15 en 12 jaar oud. 

De twee prinsen maakten onlangs bekend dat ze hun overleden moeder op een bijzondere manier willen eren.

Herdenkingsbeeld
Ze willen het jaar afsluiten met een blijvende herinnering aan hun moeder, in de vorm van een herdenkingsbeeld. Degene die de eer krijgt dit beeld te vervaardigen is Ian Rank-Broadly, de beeldhouwer die ook het beeld van koningin Elizabeth en de decoratie op alle Britse munten heeft gemaakt. Het kunstwerk zal een mooie plaats krijgen rond Kensington Palace, wanneer het zal worden voltooid is nog niet bekend.

Lieve woorden
William en Harry kijken erg uit naar de onthulling van het beeld. “Iedereen die Kensington Palace bezoekt kan dan zien wat een fantastische vrouw ze was”, zeggen ze daarover. Ook willen ze iedereen bedanken voor het mooie herdenkingsjaar. “We zijn een paar keer echt geraakt door alle lieve woorden en herinneringen die naar boven kwamen. Mama’s ziel en werk leven nog steeds verder, zelfs twintig jaar na haar dood.”

Lees ook: prins William en Harry zijn binnenkort te zien in déze film

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Wikimedia Commons, Nick Parfjonov