Wil je zien: Yvon Jaspers trekt met BZV-stellen in een camper door Europa 

Europa

Onder andere Steffi en Roel gaan mee op reis

Een nieuw seizoen Boer Zoekt Vrouw zit er vanwege alle coronamaatregelen voorlopig nog niet in. Toch hoeven we het Yvon en de boeren niet helemaal te missen. In haar nieuwe programma Onze boerderij in Europa trekt Yvon Jaspers in een camper door Europa met bekende Boer Zoekt Vrouw-stellen. 

Boerenbedrijven over de grens 

Door Europese landen te bezoeken willen de boeren inspiratie opdoen bij boerenbedrijven over de grens. “Hoe wij ons eten produceren gaat ons allemaal aan. Klimaat en natuur houden niet op bij de landsgrenzen”, vertelt Yvon. De presentatrice maakt dan ook van alles mee onderweg. “Het ene moment zijn we in Denemarken bij een bedrijf met een paar duizend schapen, het volgende moment zijn we boven in de Alpen koeien aan het melken. We zien het Europese agrarische landschap aan ons voorbij trekken. Het zet je aan het denken. Hoe voeden wij de wereld en is die manier ook toekomstbestendig?”

Onze boeren meenemen 

Het programma is niet uit de lucht komen vallen. Yvon speelt al langer met het idee om inspiratie op te doen in het buitenland. “De afgelopen jaren heb ik een agrarische studiebeurs gekregen waarmee ik veel boeren over de hele wereld heb bezocht. Ik zag hoe verfrissend en leerzaam het is om eens te kijken bij collega’s in het buitenland”, vertelt de presentatrice. “Steeds als ik op zo’n erf stond dacht ik: ‘Hier zou ik onze eigen boeren mee naartoe moeten nemen’.” En dat gaat nu dus gebeuren! 

Bekende BZV-stellen 

De stellen die aan het avontuur meedoen zijn geen onbekenden. Zo zien we de Texelse schapenleer Jan en Rianne, boerin Michelle en Maarten, boer Jos en Dycke, boerin Agnes en Albert en boer Martin en Wilma. Ook kersverse ouders Steffi en Roel gaat mee op reis. Boer Zoekt Vrouw-stellen van alle seizoenen zijn dus weer op tv te zien binnenkort. Wij kunnen in elk geval niet wachten! 

Onze boerderij in Europa is vanaf donderdag 11 maart iedere donderdag om 20.35 uur te zien op NPO 1. 

Lees ook: Lief! Boerin Steffi deelt zoete foto’s van pasgeboren dochtertje 

Bron: KRO-NCRV | Beeld: KRO-NCRV