Zien! De eerste trailer van de documentaire van Céline Dion

Céline Dion

‘De film is met zoveel respect gemaakt’

Vorig jaar bracht Céline Dion het nieuws naar buiten dat er een heuse documentaire zou komen, namelijk I Am: Céline Dion. Inmiddels is de eerste officiële trailer te zien, en dat beloofd veel goeds. De zangeres neemt ons in de documentaire mee in haar leven, en laat zien hoe het is om te leven met haar ziekte – het stiff-person-syndroom – waar ze sinds 2022 mee leeft.  

Documentaire

De documentaire vertelt het verhaal over haar succesvolle carrière, maar ook de zware strijd tegen haar ziekte. Eerder vertelde de zangeres al dat haar leven nu draait om intensieve therapieën om de ziekte onder controle te houden. Het stiff-person-syndroom heeft invloed op al haar ledematen en zelfs haar stem. De problemen sluimerden al langer, maar de zangeres wilde er niet aan toegeven. Toen in 2020 de pandemie begon werd ze gevoelsmatig gedwongen om eens goed naar haar problemen te kijken. “Al snel had ik moeite mijn stem onder controle te houden. Mijn stem werd heel hoog en dan kreeg hij last van spasmen.”

Toen de zangeres eenmaal haar diagnose kreeg, viel er een last van haar schouders. “Het klinkt waarschijnlijk heel vreemd om dit tegen je te zeggen, maar toen ik de diagnose kreeg, was ik blij”, legt ze uit. Eindelijk kon de zangers met haar klachten aan de slag in plaats van er tevergeefs tegen te vechten. Vanaf dat moment heeft ze zich gericht op intensieve therapie om de ziekte onder controle te krijgen. Helaas is er geen genezing mogelijk, maar Celine is strijdlustig. Met de intensieve behandelingen heeft ze maar één doel voor ogen, namelijk weer het podium op te kunnen. Haar enorme veerkracht is duidelijk te voelen in de trailer. “Als ik niet kan rennen, dan loop ik. Als ik niet kan lopen, kruip ik”, aldus de zangeres.

Een veilig thuis

Ook haar kinderen, René-Charles (23) en de tweeling Eddy en Nelson (13), zijn te zien in de documentaire. Haar geliefde zoons zijn zelfs één van de redenen dat Celine de documentaire wilde maken. De zangeres vond de speculaties over haar gezondheid in de media het zwaarste vanwege haar kinderen. “Ik moet ze eraan herinneren dat ze niet alles moeten geloven wat je leest of hoort”, vertelt de zangeres. In de trailer zien we de jongens een paar keer aan haar zijde op intieme momentjes in hun huis.
Ondanks dat de zangeres eerst huiverig was om zich zo kwetsbaar op te stellen, is ze toch heel erg blij dat ze het heeft gedaan.

Haar thuis in Las Vegas stelde ze open voor director Irene Taylor, nadat ze een innige band met haar had opgebouwd. “Dit is de enige plek die ik heb waar ik kan lijden, huilen, gek worden, gelukkig zijn, zingen, een beat missen – en op dit moment kwetsbaar zijn”, deelt de zangeres over het openstellen van haar veilige thuishaven. “De film is met zoveel respect gemaakt”, voegt ze eraan toe. “Ik heb Irene toegestaan dingen vast te leggen die voor sommige mensen misschien moeilijk zijn om naar te kijken, maar het is mijn realiteit. Ik moest iemand echt veel vertrouwen om dat te kunnen laten zien. En door alleen maar een stukje van Irene’s eigen verhaal te horen, kon ik dat doen. Ik heb niet veel vrienden. Nu beschouw ik Irene als een vriendin. Omdat ze het begreep.”

Rollercoaster

Het intieme portret laat ons dichter bij de zangeres komen dan ooit tevoren. Naast de grote hoogtepunten van haar carrière krijgen we in een inkijkje in haar gezinsleven. Ook beelden van haar therapieën en de emoties die de zangeres ervaart komen voorbij. De emotionele rollercoaster is een verzameling van geluksmomenten op het podium tot tranen wanneer ze over haar ziekte praat. We zien een sterke zangeres die klaar is om haar verhaal te delen en kunnen niet wachten tot de releasedatum.

De documentaire over het leven van de zangeres komt op 25 juni 2024 uit, exclusief op streamingdienst Prime Video.

Lees ook: Déze producten van de Action geven jou een zomers kleurtje

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron:Tips en Weetjes | Beeld: NL Beeld