Even loeren: zo zag Rachel Hazes er vroeger uit

Rachel Hazes

De 52-jarige Rachel is niet veel veranderd

Als je denkt aan André Hazes, dan denk je ongetwijfeld aan zijn iconische stem en vele hits. Maar ook Rachel Hazes, de vrouw die lange tijd aan zijn zijde stond, kan dan natuurlijk niet ontbreken. Als je nu aan Rachel denkt, dan denk je waarschijnlijk aan haar gebruinde huid en rode lokken. Maar hoe zag ze er vroeger eigenlijk uit? Wij zochten het uit. 

Relatie met André Hazes

Rachel van Galen, zo luidt haar meisjesnaam, werd op 3 maart 1970 geboren in Rotterdam. Haar ouders en ook Rachel waren grote fans van volkszanger André Hazes, dus thuis stond zijn muziek gerust de hele dag op. Als tiener leerde ze haar idool in het echt kennen. Zij was toen 12 jaar, terwijl André 31 jaar was. Op haar vijftiende kreeg ze al gevoelens voor de negentien jaar oudere volkszanger, maar pas toen ze achttien was kregen de twee een relatie. Toen de Rotterdamse 21 jaar was, stapten zij en André in het huwelijksbootje. Voor Rachel was dit haar eerste huwelijk, maar André was ondertussen al twee keer eerder getrouwd.

Overlijden

André en Rachel kregen twee kinderen. In 1993 werd dochter Roxeanne geboren en een jaar later kwam André jr. ter wereld. Toen de volkszanger in 2004 overleed, zou het getrouwde stel al een tijdje uit elkaar zijn en niet meer in hetzelfde huis wonen. Desondanks trad Rachel na Andrés overlijden op de voorgrond. Zo zorgde ze er onder meer door een documentairereeks van de TROS en een boek, Typisch André, voor dat de volkszanger niet uit de spotlights verdween. Ook aan de vierdelige serie van de AVROTROS, die in 2021 verschijnt, heeft Rachel meegewerkt. Hoewel het alweer zeventien jaar geleden is dat André overleed, betekent hij duidelijk nog steeds veel voor haar.

Spannend project

Ondertussen gaat haar leven verder. Net als voor menig Nederlander was 2020 voor Rachel een zwaar jaar. Niet alleen door de coronacrisis, maar ook haar relatie met vriend Mike ging uit. Ook heeft ze geen contact meer met haar dochter Roxeanne. Met zoon André heeft ze sinds kort weer meer contact. De feestdagen bracht ze dus alleen door, in Barcelona. Tegenwoordig werkt ze aan een spannend project. Aankomende zomer brengt Rachel namelijk haar langverwachte biografie uit. Hierin belooft ze geen blad meer voor de mond te nemen en praat ze voluit over haar tijd met André.

Maar, genoeg gepraat. Waar we Rachel nu kennen met haar rode lokken en zongebruinde huid, zijn wij heel benieuwd voor welke looks ze vroeger ging. Wij zetten een paar kiekjes uit de oude doos op een rijtje.

Lees ook: Roxeanne Hazes gekwetst door Hazes-docu: ‘Doet veel pijn’

Bron: Story, Instagram Rachel Hazes | Beeld: Videostill