Kom snel van blaasontsteking af met deze tips

blaasontsteking

Goed om te weten!

We hebben allemaal weleens blaasontsteking gehad. Dat branderige gevoel tijdens het plassen en de pijn in je onderbuik maken het er allemaal niet veel leuker op, maar gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen sneller af te zijn van blaasontsteking.

Blaasontsteking

Veel mensen hebben ooit wel een keertje blaasontsteking gehad, iets wat totaal niet gek is. Maar sommige mensen zijn de pineut als het hierom gaat. Deze mensen hebben er namelijk heel erg vaak last van. Dat is natuurlijk heel erg vervelend, al helemaal omdat de pijn soms niet te harden is. Gelukkig kunnen wij je een paar tips geven zodat jij binnen een mum van tijd af bent van je blaasontsteking.

Plassen na ‘de daad’

Zorg er ten eerste voor dat je altijd naar de wc gaat als je de lakens hebt gedeeld met iemand. We snappen dat je hier misschien niet meteen aan denkt na ‘de daad’, maar het kan een blaasontsteking zeker voorkomen. Dit komt doordat je je blaas meteen leegt, en na een intiem avondje met iemand neem je dus ook meteen de bacteriën mee.

Cranberrysap

Er wordt altijd gezegd dat je cranberrysap moet drinken als je blaasontsteking hebt. En hoewel het soms in twijfel wordt getrokken, heeft het wel degelijk effect op blaasontsteking. De stofjes in een cranberry zorgen er namelijk voor dat bacteriën zich minder snel kunnen hechten aan de blaaswand. En laat dat nou net nodig zijn als je van je blaasontsteking af wil!

Acupunctuur

De derde tip is misschien eentje die je niet heel snel zou bedenken bij een blaasontsteking. Toch werkt dit heel erg effectief. Acupunctuur is namelijk gericht op het versterken van je afweersysteem. Dit betekent dat dit de werking van je nieren ook verbetert, waardoor dit zeker nuttig kan zijn om blaasontsteking te voorkomen. Let’s give it a try!

Lees ook: Aha: dit mag je wel en niet meenemen uit een hotelkamer

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest.

Bron: Girl Scene | Beeld: iStock